Thörnberg firade 500 som segerskytt

30 september 2017 21:04

Returmötet mellan Karlskrona och HV71 stod länge och vägde. Då passade jubilaren Martin Thörnberg på att landa tre poäng till Jönköpingslaget med matchens enda mål.

För andra gången på bara fem dagar ställdes Karlskrona och HV71 mot varandra. Blekingelaget var ute efter revansch och stod även upp väl, trots att det var gästande HV71 som spenderade större delen av matchupptakten i offensiv zon. En av de första stora chanserna gick däremot till Karlskrona och Daniel Gunnarsson, men Linus Söderström slängde ut benet. Åt det andra hållet höll sig Robin Figren framme och avslutade en omställning genom att skjuta tätt utanför mål.

Spelmässigt var det HV som hade kontrollerat första 20 och i mittperioden fortsatte det. Efterhand kunde ändå Karlskrona växa in, mycket tack vare ett starkt powerplayspel. Hemmalaget hade också en puck som dansade på Söderströms mållinje och lagen såg ut att lämna isen fortsatt mållösa. Men med bara tio sekunder kvar till periodvilan tog Alexander Ytterell ett backskott som Martin Lundberg släppte retur på, en retur som Martin Thörnberg slog i nät till ledning för HV71.

Karlskrona pressade - ribbträff från kvittering

Målet kom i Thörnbergs 500:e SHL-match - en riktig milstolpe som forwarden fick fira på bästa sätt. För i den tredje perioden började Karlskrona att pressa på med allt längre anfall. Hemmalaget kom också till ett par möjligheter, där Emil Larssons ribbträff åtta minuter från slutet var allra närmast.

HV71 blev fast i egen zon ju längre perioden led och slutsekunderna blev ett drama. Linus Söderström stod pall för trycket och nollade Karlskrona, något som gav Thörnberg rollen som segerskytt i sitt 500:e framträdande.

– Det var en tight match. Det är inte varje dag som man får vinna med 0-1 på bortaplan. Jag tycker att vi krigar på och tar tre poäng helt enkelt, kommenterade HV71-kaptenen själv för C More.