Karlskrona Hockeyklubb firar 15 år.

1 oktober 2016 10:52

En osannolik resa som blev möjlig.


*Karlskrona HK firar i år 15 år. En fantastisk resa som klubben gjort ihop med fans, spelare, ledare, volontärer och partners. Utan Er hade det inte gått. Resan har varit en känslomässig bergochdalbana för de allra flesta inbitna. Vi vill uppmärksamma våra 15 år tillsammans genom att lyssna till några av alla de som gjort resan möjlig. 15 stycken ”profiler” som får symbolisera alla som stötta, slitit och jobbat för att vi kommit såhär långt som klubb. Matchen mot Skellefteå AIK den 15 oktober blir också den symboliska ”födelsedagen” – då firar vi lite extra.

Stort grattis till Er alla – det är VI som är KHK!

”Svett och tårar har förvandlats till kärlek och glädje.”*

Rolf Lindberg, klubbdirektör

Rolf Lindberg har faktiskt bara varit en aktiv del av KHK-familjen i fyra år. Och det är onekligen svårt att tänka sig en mer händelserik tid än just dessa fyra år, något om givetvis bidragit till att Rolf hamnat i det obevekliga och stundtals brutala strålkastarljuset som av någon anledning alltid verkar träffa just den lilla Blekingeklubben kraftigare än någon annan klubb. På gott och ont. Såväl de sportsliga och ekonomiska dalarna har varit lika avgrundsdjupa som topparna varit överträffbart höga – rent ut sagt unika.

– Mitt förhållande till KHK, som mer kan liknas vid en förälskelse, har blivit djupare för varje gång vi tillsammans tagit oss igenom en kris eller en omöjlig utmaning – vårt gemensamma svett och våra kollektiva tårar har sakta men säkert förvandlats till kärlek och ohejdad glädje, säger Rolf på klingande skånska.

Malmöpågen har ett djupt rotat hockeyintresse, som stärkts ytterligare av det otroliga engagemang som KHK skapar i alla delar av samhället och den stolthet detta leder till, inte bara i staden utan i hela regionen.

Förmågan att just engagera och därmed skapa energi som i sin tur samlar människor och skapar glädje tror Rolf är något av hemligheten bakom KHK:s helt magiska utveckling.

– Kuggarna i den kedja som utgör navet av klubben är många, starka och outtröttliga och inkluderar alla som på något sätt jobbar med, tittar på eller helt enkelt pratar om KHK. Det är där vi är starka, det är där vi är unika och det är just den delen vi aldrig får glömma.

Tankarna på vad den ”nya” arenan nu kan bidra med får Rolf att spricka upp i ett enda stort leende.

– Den fantastiska stämningen som vi nu kan bjuda på skapar enastående möjligheter, inte minst när det gäller att bygga vidare på upplevelsevärdet och skapa något som få kan motstå.

Givetvis genererar detta också förhoppningar om en hållbar utveckling på flera plan, faktorer som i en krass verklighet går hand i hand med den elitsatsande klubbens evigt snurrande hjul. Sportsliga framgångar leder till stärkt ekonomi som leder till satsningar på barn och ungdom som framöver leder till ännu större sportsliga framgångar…

Vad innebär det då för den kaxiga lilla klubben från Blekinge?

– Om något år är vi en välmående och respekterad SHL-klubb, avrundar Rolf.

Och det är svårt att inte tro honom.

Det är VI som är KHK!
Karlskrona HK