En nära vän och medarbetare har lämnat oss

24 augusti 2017 11:41
Nyhet

I dag nåddes vi av det mycket tunga beskedet att vår vän och medarbetare Lasse Lönqvist lämnat oss. Lasse förde en tuff kamp mot cancern som till slut besegrade honom. Vi kommer att minnas Lasse som den fina vän och människa han var med ett ständigt leende på läpparna och med en vilja att alltid göra gott.


Lasse var en stor idrottsprofil. Han var en riktig föreningsmänniska. Lasse har varit verksam i samtliga föreningar i Blekinge samt Tingsryd AIF.
Han började sin hockeybana via hockeyskolan i Mörrums GOIS och gick hela vägen till A-laget. Då spelade han i gamla division 1.
Lasse avslutade sin hockeykarriär i Olofström IK och började tidigt att utbilda sig till tränare. I Mörrum jobbade han med både ungdomar och A-lag, i Olofström, KRIF och Sölvesborg tränade han A-lagen. Han tränade även Tingsryds J-18 och gjorde även ett ihop i Tingsryds A-lag. Utöver detta jobbade han med Blekinges distriktslag. Lasse tillhörde Blekinge Hockeyförbund i över 20 år där han utbildade tränare. Alla i hockeykretsar vet vem Lasse var, även utanför Blekinge.

Lasse kom till Karlskrona 2008. Han började träna vårt J-20 samtidigt som han blev ansvarig för arenan. Fram tills nu har han varit arenaansvarig. Lasse har genom åren byggt upp ett gott samarbete med många runt om Karlskrona HK, inte minst med Karlskrona Kommun. Både när det gäller fritidsförvaltning och fastighet. Listan kan göras lång. Lasse kommer att saknas av alla.
Vi väljer att minnas Lasse som den fina vän och människa han var med ett ständigt leende på läpparna och med en vilja att alltid göra gott.

Våra tankar går till hans närmsta familj, Lisbeth, Anna och Filip.

I kvällens träningsmatch mot IK Oskarshamn i Kallinge spelar KHK:s lag i sorgband, ett klistermärke på hjälmen, för att hedra Lasse.

Vi kommer att uppmärksamma och hedra Lasse och minnet av honom även inför matchen i NKT Arena den 7 september.

#fuckcancer

Karlskrona HK