Effektivt Nybro nollade KHK

29 januari 2023 22:40

På söndagseftermiddagen ställdes KHK mot serieledarna Nybro Vikings IF i NKT Arena Karlskrona. Gästerna gick upp i en tvåmålsledning i första perioden och vann sen med 0-4 (0-2, 0-1, 0-1).

Redan i matchens första minut får KHK matchens första powerplay, ett powerplay där KHK spelar bra och skapar flera bra chanser. Båda PP-uppställningarna skapar tryck och får flera bra chanser för att ta en tidig ledning.
Efter 5 minuter skapar gästerna tryck i KHKs zon och de skapar ett längre anfall och till slut kommer också 0-1 efter 8:33. Inte vad hemmalaget behövde efter den fina starten de ändå haft.
13:08 in i perioden tar Persman en nödvändig tvåa när han stoppar upp ett friläge för gästerna. Dessvärte gör Nybro 0-2 i sitt PP efter skott av gästernas Pelle Hedlund där Heiskanen är skymd.
Hemmalaget var det bättre laget på isen i första perioden, de skapade flera riktigt bra chanser men puckuslingen ville inte in ikväll. Det saknas tyvärr lite av det själförtroende som KHK just nu behöver och man hade lite för stela handleder vid de avgörande tillfällena.
17:56 blåser domaren för en hemmautvisning men KHK spelar ett mycket bra Boxplay där flera spelare slänger sig och täcker skott. Perioden slutar 0-2 till gästerna.
Skott: 12-9

Även i andra perioden får KHK ett tidigt PP, ett PP där man spelar riktigt bra men det där sista vill sig bara inte. Skott utanför, puckar som hoppar över bladen och ibland kanske man skjuter istället för en sista passning till en fri medspelare och Nybro reder ut detta spel i BP.
Hemmalaget har bra fart på skridskorna och spelet är bättre än tidigare matcher och man kommer även i en två mot etta men skottet blir högt över trots målvakten är överspelad.
Första halvan av perioden är KHK det absolut bättre laget på isen och man skapar flera riktigt vassa lägen. Pucken dansar vid mållinjen ett par gånger men den kommer aldrig över den.
Efter 12:04 är det dags för ny utvisning för hemmalaget när Alexander Bergström åker ut efter en mycket märklig situation.
Återigen spelar KHK mycket bra i BP och den vassaste chansen får Jesper Solomon Frisell när han åker sig fri men hålls fast och dras ned när han skall lägga in pucken. Alla KHK-supportrar ropar efter en solklar tvåa men den uteblir utan istället åker Gustav Berglund ut strax efter när klockan står på 16:03. 39 sekunder senare står det 0-3 på tavlan och här har man gott om tid att lägga ut pucken, men ändå så lägger man pucken rakt till gästernas Nikolai Skladnichenko som stänker in 0-3 och sitt andra mål i powerplay för kvällen.
Nu blev uppförsbacken allt brantare för KHK men man fortsätter spela som tidigare och kämpar för att få till reduceringen. Perioden slutar däremot 0-1 till gästerna.
Skott: 12-6

Tredje perioden inleds med att lagen de första fem minuterna byter chanser med varandra, givetvis säkrar Nybro mer bakåt och försöker bevaka sin ledning. Man stänger mellan cirklarna så KHK får det jobbigt att driva in på mål. När väl KHK skapar tryck efter cirka 8 minuters spel belönas man med en tvåa för 6 man på isen.
Mycket uppoffrande spel i BP där Alexander Heiver flera gånger slänger sig och täcker skott och Nybro går lottlösa.
När hemmalaget åter är fem man på banan tar man åter lite kommando över spelet. KHK skaffar sig ett kanonläge och skall bara slå in returen i öppen bur men då blåser domaren för blockering, lite typiskt för ett lag i motgång när pucken låg fri hela tiden.
13:26 kommer spiken i kistan när gästerna genom Robin Wengdahl sätter 0-4 och Nybro kan sedan enkelt hålla undan.
Resultatet speglar inte kvällens match riktigt, men det är ju så att det laget som sätter flest puckar i mål de vinner och ikväll saknade KHK effektivitet. Här måste man nu ta tag i självförtroendet för killarna kan spela bra hockey. Det var absolut jämnare än de siffrorna som tavlan visade.
Sista perioden vinns av gästerna med 0-1.