SKE

Karlskrona kopplar grepp om slutspelsplats - fyra poäng av Guter

4 mars 2017 19:49

Karlskrona tog tre blytunga poäng i sin jakt på slutspel och Mattias Guter hade stor show när Skellefteå slogs övertygande hemma i ett kokande ABB Arena Karlskrona.

Det var viktiga poäng som skulle delas ut i ABB Arena Karlskrona på lördagseftermiddagen. Hemmalaget kämpade för ett utökat avstånd till Djurgården, att ligga kvar på sin slutspelsplats och Skellefteå för en direktplats till kvartsfinal. Det var hemmalaget som skulle ta ledningen när Filip Cruseman styrde in Alexander Bergströms skott i numerärt överläge. Det tog inte slut där. På en retur efter 16:37 lyfte Alexander Wiklund in 2-0 och innan akten var över skulle hemmaarenan koka ytterligare. I periodens andra numerära överläge tog Joel Kellman tillvara på Gustaf Lindvalls retur och tryckte in 3-0 till hemmapublikens stora jubel.

-Vi gör en fantastisk bra första period, kanske den bästa i år, sa Kellman i C More under pausvilan.

I den andra perioden tog Skellefteå över, hade det mesta av pucken och hemmalaget fokuserade på snabba omställningar. Det var just en sådan som resulterade i nästa mål när Filip Cruseman skulle bjuda tillbaka till Alexander Bergström. Den sistnämnda kom med en ruskig fart, fick pucken vid offensiv blålinje, sköt i skäret vid tekningscirkeln och 4-0 var ett faktum. Målet blev det sista vi såg av Gustaf Lindvall och Joni Ortio äntrade isen. Finländaren höll tätt resten av akten och vi hade 4-0 inför akt nummer tre.

"Visa att vi älskar sådana här matcher"

Omgående i den tredje fick Skellefteå hål på Johan Holmqvist. Jimmie Ericsson vann pucken vid sargen, trampade in mot mål och lyfte in 4-1 med en backhand. Målet lyfte gästerna som satte in en stark press, men mitt i den hittade Kristoffer Söder fram till Mattias Guter. Forwardsstjärnan tog sig fram mellan två Skellefteåbackar innan han med två dragningar lurade ner Joni Ortio och mycket elegant släppte pucken mellan benen på målvakten fram till 5-1. Kort där efter kom också 6-1 som skulle bli slutresultatet, återigen var det Mattias Guter som nätade och gjorde sin fjärde poäng i matchen (2+2). Avtåndet ner till Djurgården under slutspelstrecket är nu tre poäng.

-Vi ville helt ändra på det vi gjorde i torsdags. Vi ville visa att vi älskar att spela sådana här matcher, det gjorde vi och satte ordentlig press på Djurgården. Idag släpper det helt och hållet för mig och det är jättekul att få vara med och bidra i sådana här viktiga matcher, säger Karlskronas matchhjälte Mattias Guter i C More.