Pigg inledning förbyttes till sur förlust mot Färjestad

28 januari 2017 18:40

Ett revanschsuget Karlskrona efter förlusten senast mot Malmö åkte till Karlstad för säsongens tredje möte lagen emellan. Matchen börjar positivt men slutar med ännu en uddamålsförlust inför ett slutsålt Löfbergs Arena.

Med ett övertag på Färjestad efter två segrar av två möjliga under säsongen sökte Karlskrona vända den senaste negativa trenden på 8 raka förluster. David Printz insjuknade innan matchen vilket tvingade Karlskrona att spela med 6 backar. Backsituationen blev allt mer ansträngd efter en situation under den första perioden där Henrik Nilsson tvingas utgå efter en klubba mot halsen.

Första perioden
Med snabba pass och bra fart i uppspelen är det Karlskrona som i matchinledningen sätter press på hemmalaget och är närmast ett ledningsmål.
Med drygt fyra minuter på klockan är det dock Färjestad som tar ledningen efter slarv i egen zon. Hemmalagets Joakim Nygård är aggressiv, jobbar sig in framför mål och sprätter upp en backhand i Honkens vänstra kryss.
Karlskrona fortsätter att trumma på och tilldelas powerplay när Cruseman dras ner i egen zon av Joel Eriksson Ek efter 8 minuter spelade.
Efterföljande powerplay ger utdelning efter svagt ingripande av Lars Haugen när Kolan driver upp med puck och från blålinjen lägger en puck mot mål som överraskande smiter in vid Haugens högra stolpe.
Karlskrona tar sedan kort därpå även ledningen i matchen när Marcus Paulsson driver in med pucken och tar vägen direkt mot mål och slår in sin egna retur via Färjestadspelare.
Färjestad kommer igen efter nytt slarv i egen zon och John Persson kan styra in kvitteringspucken bakom en skymd Holmqvist.
Två minuter senare drabbas Färjestad av en olycklig utvisning när Henrik Nilsson får en klubba över halsen och tvingas utgå.
Det numerära överläget byggs på när hemmalaget drabbas av ytterligare en utvisning för hög klubba och i 5 mot 3-spelet vallar Joel Kellman turligt in pucken via Färjestadskidsko.
I slutet av perioden utvisas Alexander Wiklund efter att ha uppträtt för hett framför eget mål, men ett bra boxplay av Karlskrona ser till att man går till periodvila i ledningen.
Skotten skrivs till 9-8 i hemmalagets favör.

Period två
Inför den adra perioden väljer Färjestad att byta ut Lars Haugen och in kommer istället kollegan Stefan Steen. Karlskrona öppnar den andra perioden starkt, men istället för utdelning framåt tilldelas Färjestad powerplay Karlskrona misslyckas med ett byte och ställer för många man på isen.
Färjestad förvaltar chansen när Per Åslund vandrar ner bakom mål och slår en läcker pass in framför mål där Alexander Johansson kan placera pucken bakom Honken.
Färjestad tar efter kvitteringen över spelet med långa anfall på gästerna som tvingas försvara sig och inte har orken att gå till anfall.
Karlskrona är under slutminuterna nära att återta ledningen efter ett fint anfall med förarbete Jimmy Andersson och Mattias Karlsson, dock får Rohdin ingen riktig träff på pucken och Steen räddar.
I stället kommer en spelvändning och Karlskrona tilldelas utvisning när Robin Gartner är aggressiv framför eget mål men boxplayspelet med Honken längst bak ser till att ingen utdelning kommer.
Karlskrona tilldelas ännu en utvisning med 1:15 kvar av perioden men lagen går åter till pausvila med ställningen 3-3.
Färjestad vinner skottstatistiken i den andra perioden med 14-6.

Tredje perioden
En avvaktande inledning på perioden förbyts till ett markant övertag för hemmalaget.
Däremellan får Karlskrona chansen i powerplay när Kellman blir upphakad i en snabb spelvändning. När Färjestad åter blir fulltaliga kontrat Joel Eriksson Ek men Honken håller Karlskrona kvar i matchen.
Efter halva perioden spelad drabbas Karlskrona av ännu en utvisning, man klarar av boxplayspelet men Färjestad skruvar upp tempot och sätter allt hårdare press på gästerna.
Karlskrona orkar till slut inte stå emot pressen och Per Åslund kan ge hemmalaget ledningen med lite mer än 6 minuter kvar av perioden.
Hemmalaget stänger ner mittzon och Karlskrona kommer inte till några anfall. Honken lämnar kassen och man är ytterst nära att kvittera i slutet, men hemmalaget går segrande från matchen med 4-3.
Vi drar på oss för många utvisningar idag. Vi bjuder upp till kamp, det är en sur förlust säger Pelle Hånberg till CMore efter matchen.

Nu väntar några dagars träning fram tills torsdag när det åter är dags för hemmamatch när Örebro HK gästar ABB Arena Karlsrkona.