Karlskrona kommuns Idrottspris till KHK

10 december 2015 14:11

Karlskrona Hockeyklubb får Karlskrona kommuns idrottspris 2015 för bästa idrottsprestation.


Vi är naturligtvis väldigt tacksamma, och vi känner oss hedrade att få ta emot utmärkelsen. Bakom framgången ligger ett hårt arbete från otroligt många människor, fans och partners - en resa som vi gjort tillsammans. Det visar att allt är möjligt och vi hoppas att vår gemensamma framgång har bidragit positivt till Karlskrona som stad, säger Rolf Lindberg, klubbdirektör för Karlskrona Hockeyklubb.

Juryns motivering – idrottspriset:
2015 var året då Karlskrona Hockeyklubb avancerade till SHL. Via en andraplats i Allsvenskan och tack vare en seger med 3-1 i matcher mot Västerås i den Hockeyallsvenska finalen lyckades klubben sensationellt ta steget upp i svensk ishockeys finrum.
Avancemanget kröntes med en dramatisk tillställning i den avgörande matchen där ett underläge med 0-1 vändes till 2-1 i tredje perioden vilket säkerställde en av svensk ishockeys genom tidernas största skrällar.

Priset delades ut under kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december där även Kammarmusikföreningen Music Masters tilldelades pris som årets kulturpristagare för att ha bidragit med värdefulla insatser inom Karlskronas kulturliv.