Kampen om finalplatserna har startat - Kellman ställs mot kompisen i Örebro

1 februari 2017 10:00
Inför match

Kampen om "strecken" och finalplatserna hårdnar - väldigt viktig match mot Örebro väntar!

Kompisarna möts återigen på isen. Joel Kellman och Örebros Bobbo Peterson är goda vänner sedan många år. Nu gör de upp i morgondagens viktiga batalj.


#17 Joel Kellman, Karlskrona HK

Joel, det är många täta och tuffa matcher mest hela tiden. Hur laddat du upp inför matcherna för att komma förberedd och fokuserad?
-När det är mycket matcher är det extra viktigt att ta hand om kroppen. Känner jag mig lite seg etc. brukar jag köra lite isbad, inte så skönt alla gånger men ett bra sätt att få igång benen till matchen dagen efter.
Annars gör jag inget speciellt egentligen mer än att träna på så bra jag bara kan för att vara förberedd.

Hur tycker du att säsongen hittills har gått för dig personligen?
-Jag är nöjd med min säsong hittills. Jag tycker att jag har utvecklat mitt spel jämfört med förra säsongen. Jag hoppas kunna höja mig ännu mer nu i de avslutande matcherna och hjälpa laget att vinna så mycket som möjligt.

Kampen om strecken hårdnar, både vi och ÖHK är i högsta grad indragna i den striden. Vilken sida befinner vi oss på när serien är slut?
-Vi går till åttondelsfinal! Vi har allt i egna händer just nu även om vi förlorat en del på slutet. Vi har ett perfekt läge att vända på det imorgon och vinna mot Örebro.
Visst hade det vart häftigt med ett slutspel i Karlskrona!

Imorgon kväll ställs du mot kompisen Bobbo Peterson. Hur mycket kontakt har ni under säsongen och vad snackar ni om när ni träffas?
-Det ska bli kul att möta Bobbo, och Örebro igen. Vi brukar prata en del efter matcherna. Det underlättar såklart om vi har vunnit (haha). Av naturliga skäl blir det ganska mycket hockeysnack när vi träffas.

Det gäller att finta bort bland annat Bobbo i matchen för att ta dig in på kassen. Hur tänker du?
-Han är en tuff motståndare så det är inte det lättaste. Jag får försöka med en tunnel kanske, det är alltid snyggt när det går hem (haha).

Hur ser du på Örebro som motstånd?
-Örebro är ett bra lag som spelat upp sig på slutet i och med sitt tränarbyte. De har många skickliga forwards som vi behöver hålla koll på.

Varför vinner vi i morgon?
-Vi måste komma ut med mer desperation än tidigare. Gör vi det så kommer vi att ta tre poäng. Jag tycker våra fans är värda en seger på hemmaplan.

Lycka till!
-Tack, vi ska ge allt!

#53 Bobbo Petersson, Örebro HK

Ni bytte tränare för ett tag sedan. Vilken effekt tycker du det har haft?
-Jag tycker det har haft stor effekt, visst vi har inte plockat så mycket poäng som vi kanske hade önskat men effekt på träningar, inställning, en rak och tydlig spelidé som vi spelare fortfarande försöker få in i ryggmärgen. Det går inte på en dag eller ett par veckor, men det känns bättre och bättre. En ny röst i omklädningsrummet dessutom som bara det kan ge en viss tändvätska.

Hur tycker du att säsongen hittills har gått för dig personligen?
-Det har gått upp och ner tycker jag. Jag har definitivt tagit ett litet steg i rätt riktning från förra året personligen. Speciellt nu med den nya ledarstaben så har jag fått mer förtroende och ett större ansvar än tidigare. Lite nya ögon som kanske ser mig på ett annat sätt. Mina säsonger brukar ändå se ganska likartade ut, helt ok fram till jul sen efter nyår brukar jag hitta ett steg till. Det är det jag hoppas på i år också.

Kampen om strecken hårdnar, både ni och KHK är i högsta grad indragna i den kampen. Vilken sida befinner ni är på när serien är slut?
-Vi ska definitivt försöka norpa åt oss sista slutspelsplatsen. Jag tror att vi har goda chanser. Förhoppningsvis får vi tillbaka en del skadade spelare, om inte så får vi andra kriga ännu hårdare tillsammans för att fixa det. Vi är med i varje match och det kommer vara små marginaler som avgör vilka som tar platserna till slutspel. Det kommer bli ett krig in i slutet helt klart! Jag tror vi kommer bli bättre och bättre ju längre vi jobbar med den idé som Sundblad Petri och Niklas har för oss. Vi har haft en tung period, av erfarenhet brukar man komma tillbaka starkare som lag och det är det jag hoppas och tror på!

Imorgon kväll ställs du mot kompisen Joel Kellman. Hur mycket kontakt har ni under säsongen och vad snackar ni om när ni träffas?
-Ja det ska bli skoj! Vi har inte så mycket kontakt om jag ska vara ärlig. Vi pratar såklart efter matcher och sådär. Under sommaren blir det mer med tanke på att jag är nere och tränar under semestern i Karlskrona.
Det blir väl mest skitsnack, vem som tränar hårdast och vem som tar mest i bänkpress... men han vinner i det mesta tror jag så det brukar inte bli så långa samtal (haha)…

Det är en målfarlig kille. Hur ska du plocka bort honom i er försvarszon?
-Han är otroligt skicklig med både puck och bra skridskoåkning. Plus ett otroligt spelsinne, så det finns inte mycket att göra...(haha)
Nej, men det gäller att försöka ligga steget före hela tiden. Försöka läsa av var pucken ska komma och ligga nära honom redan från start. Ett bra gap och spela blad mot blad så han får svårt att hitta sina passningar eller gå på skott.

Hur ser du på Karlskrona som motstånd?
-Vi har haft svårt mot Karlskrona, ett otroligt tight försvarsspel och ingen som faller ur ramen. Ett tight styrspel och så tar de vara på sina spelvändningar. Det är väl så matcherna har sett ut när vi har mött dem, återstår att se hur det ser ut imorgon.

Varför vinner ni i morgon?
-Vi ska släppa till få målchanser och ta vara på dem vi får. Ett strikt försvarsspel sen ska våra snabba forwards hänga dit ett par puckar!

Lycka till!
-Tack!

Kampen om finalplatserna har börjat – stötta laget mot Örebro!

VI mot resten – det är VI som är KHK!

Karlskrona HK