Kämparinsats gav 1 poäng mot HC Dalen

24 februari 2021 21:50

Underläge efter första perioden, men en kämparinsats tog matchen till förlängning. Efter straffavgörande vann HC Dalen med 2-3 (0-2, 2-0, 0-0, 0-1).

Ville man vara med i det fortsatta racet för en playoff-plats var det dags att vända den negativa treden, men uppladdningen blev inte den bästa med flera spelare på skadadelistan eller nerbäddade i sjuksängen.
In kom istället Wiking Malmunger och Ludvig Markman från J18 samt Alfred Lindberg, Hugo Nilsson, Sebastian Herbertson Isrenn och Viktor Fridolfsson från J20. En svår uppgift på förhand mot HC Dalen som innan matchen parkerade på en tredje plats i tabellen.

Period 1

När pucken släppts är det hemmalaget som för spelet med stort puckinnehav, men likt tidigare matcher når man inte ändra fram mot kassen.
Tillställningen skulle skifta karaktär när KHK efter 9:49 drabbas av en utvisning efter en olyckligt kollision vid egen blålinje. Dalen som är seriens bästa lag i powerplay bättrar på sin statistik och gör 0-1 efter 10:28 av Henrik Neubauer.
Med stukat självförtroende tappar hemmalaget intensiteten och efter 14:34 rasslar det igen bakom Von Schoultz när Dalen ställer om och Hugo Rostedt gör 0-2 på direktskott efter en snabb sidledspassning.
Gästerna tar nu över den avslutande delen av perioden, men KHK rider ut stormen och vi går till pausvila med 0-2 på tavlan. Skott: 6-6

Period 2

Lucas Edmonds fiskar upp en felpass vid Dalens egna blålinje och står sedan för en fin soloprestation när han lyfter in en backhand bakom Oscar Malm och reduceringen är ett faktum efter blott 38 sekunder spelat av perioden. Smakstart av KHK som återfått intensiteten. Mål blir det igen efter lite mer än 7 minuter spelade när Filip Nordström avlossar ett skott från nära håll som Malm inte klarar att hålla och Mikael Roslund slår in returen.
Likt den första perioden väger spelet över till Dalens favör när man når mittpunkten av perioden. De flesta hade nog räknat in ledningsmålet för Dalen efter 14:55 när man lyckas med allt utom att just få pucken över mållinjen när Von Schoultz till slut kan blockera pucken. Dalen fortsätter föra spelet men KHK offrar sig och ligger rätt i positionerna och perioden slutar 2-0 till KHK. Skott: 10-9

Period 3

I samband med nedsläpp drabbas Dalen av utvisning. KHK som haft stora problem i spelformen lyckas inte förvalta chansen, istället är det Dalen som är nära mål när KHK tappar puck på egen blålinje i uppspelsfasen.
Efter 10:50 är Linus Skager på väg igenom men stoppas ojust och KHK får åter spela powerplay. KHK visar upp ett bra powerplay och är nära att ta ledningen men Malm håller tätt.
KHK fortsätter trumma på och har bra koll på händelserna när man efter 15:29 drabbas av utvisning. Man lyckas freda målet efter uppoffrande spel och perioden förblir mållös. Skott: 6-5

Övertid

Förlängningen förblir mållös och matchen går till straffar.

0-1 KHK Mikael Roslund

Kvällens match kan sammanfattas som en riktig kämparinsats där laget spelar uppoffrande och framförallt som ett lag.
När Dalen tar ledningen och även utökar den i den första perioden tappade man intensiteten, men efter Lucas Edmonds soloprestation tidigt i den andra perioden tändes hoppet på nytt.
Även om man inte lyckades säkra alla tre poängen är matchen ett stort steg framåt och det är extra kul att se juniorerna komma in och ta för sig.
Det finns mycket att ta med sig från matchen när man nu på fredag möter Huddinge IK på bortaplan.

KARLSKRONA HK - HC DALEN 2-3 e.str
Periodsiffror: 0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 0-1
Skott: 24-25

Målskyttar Karlskrona: Lucas Edmonds, Mikael Roslund

Målskyttar Dalen: Henrik Neubauer, Hugo Rostedt, Jaeden Martin