Förlust i Scandinavium

24 januari 2017 22:36

En stark första period av KHK gav utdelning och ledning med 2-0 men Frölunda var det starkare laget och vann till slut kvällens match med 4-3.

Efter första periodens första minut var det hemmalaget som tog kommandot. Frölunda fick ett antal långa anfall på gästande Karlskrona men KHK var ändå bra med och kunde gå till sedvanliga attacker i form av kontringar. Bland annat fick Rhodin först riktigt bra läget när han kom nära mål och kunde avlossa ett slagskott.
Frölunda vände åter på steken och hade mycket puck och Carl Grundström i Frölunda var på spelhumör och jobbade fram ett par lägen efter dryga fem minuters spel. Även Hjalmarsson testade Honken. Riktigt farligt blev det först när hemmalagets Olsen fick trappa runt kassen utan uppvaktning men Honken var fortsatt med i matchen där han var riktigt bra och tät i inlednignen.
Med drygt åtta minuter spelade bröt Kellman igenom och fick sånär in pucken till en framrusande Cruseman. Bara 20 sekunder senare serverade Kellman Guter som från blålinjen blev helt ren med Bakala i målet, inget misstag från Guter som satte 0-1 till Karlskrona under benskyddet efter en härlig prestation.
Kort därefter fick Frölunda åter chansen när Karlskrona slarvar på offensiva blålinjen och kom i ett två mot ett-läge, men Honken höll återigen tätt trots två lägen av Wellman. Kort senare trampade Grundström in i zon och avlossade ett skott som klingade rejält i ramen bakom Honken, men inget mål. Med 3.56 kvar av perioden fick Karlskrona spela Powerplay och gjorde det riktigt bra och det var endast ett mål som saknades när nåde Rhodin och Madsen hotade. Istället kom målet när Kellman gjorde en fin presentation när han första jagade tillbaka pucken, passade Gartner för skott och volleysmaschade sedan in returen själv till 0-2. Fantastisk prestation!
Första perioden var riktigt bra. Bra disciplin och tålamod gav resultat och skotten slutade 8-8.

Andra perioden började som första med Frölunda i täten. Hemmalaget fick ett tidigt powerplay redan efter 1.06 när Cruseman slår en puck out, men Karlskrona och Honken klarade av det på bra sätt.
Spelet jämnades ut något under första delen av andra perioden och Karlskrona jobbade stenhårt och gav inte Frölunda några direkta chanser.
Jimmy Andersson oroade Bakala efter fem minuter med ett bra handledsskott och efter sju minuter fick Frölundas Donovan fritt fram och provade Honken som var tät men i situationen efter fick inte KHK ordning på pucken utan Mats Rosseli Olsen i hemmalaget kunde ta sig in på mål. Honken räddade dock första läget men såg sedan inte pucken när sammes Olsen fick slå in sin retur under Honken benskydd och ställningen var nu 1-2 med 7:32 spelat av andra perioden.
Lundberg fick sedan ett läge när Söders direktpass hittade honom framför mål men Bakala var med på noterna.
Frölunda skapade omgångar med rejält tryck och med halva perioden spelad var det många trötta spelare på isen. Emil Larsson tvingades till slut stoppa Frölunda med en hakning 10:30 in i perioden men Karlskrona visade återigen upp ett bra boxplay. Det blev dock rena kanonaden mot Honken direkt efter där Honken och backar fick rensa flitigt framför mål. Frölunda fortsatte att trycka på och det blev få avslut mot Frölunda-kassen mot slutet.
Gunnarsson åkte dessutom ut med 22 sekunder kvar av perioden.
Frölunda var tyngre och bättre i den andra perioden och KHK drog på sig fler utvisningar. Karlskrona var fortsatt farliga i sina omställningar under andra perioden. 1-2 i periodpaus, skotten 17-13.

Tredje perioden fick hemmalaget inleda i powerplay och det tog bara 27 sekunder för Sundström att handledsskjuta in kvitteringen bakom Honken.
Frölunda fortsatte trycka på och Karlskrona fick svårt med snabba omställningar inledningsvis. Efter 3.05 åkte ”Kolan” ut för en tripping och nytt boxplayspel. Undantaget kvitteringen så gjorde Karlskrona en riktigt stabil insats i boxplay under matchens gång, så även denna gång.
Med 6.01 av sista perioden fick Stålberg prickskjuta in ledningsmålet framför Honken. Det var dock inte målet som diskuterades mest utan situationen innan målet där en Frölunda-spelare är på Honken i målgården. Honken är klart störd av den situationen men domarna friade och vändningen från hemmalaget var ett faktum.
Med halva perioden kvar tryckte Karlskrona upp spelet och fick bitvis tryck på motståndarna men Frölunda försvarade sig effektivt.
Karlskrona slet och kämpade i jakten på en kvittering och Honken stod emot de lägen som Frölunda hade mot slutet. Man fick ett par bra chanser med 6 minuter kvar av perioden där Kellman serverade Printz på vänsterkanten men Bakala var med på åter tät.
Sekvensen efter var det Bergström som fick chansen men inte heller den pucken smet in.
När drygt två minuter återstod av matchen tog KHK timeout och Honken lämnade kassen. KHK kunde också gå till anfall och inleder bra men Frölunda får tag i pucken och med 1.09 kvar på matchuret kunde Lasu sätta 4-2 i tom bur.
Karlskrona fortsatte med sex man mot fem och fick med 23 sekunder kvar en utvisning med sig.
KHK vägrade att ge upp och med ynka 13 sekunder kvar kommer matchens mål när Nilsson/Bergström hittade Joel Kellman framför mål. Sin vana trogen, i denna matchen, skarvar han ursnyggt in 4-3 på volley.
Även om det fanns en mycket liten chans att faktiskt gå ikapp så var det nog ingen som trodde på det. Chansen Karlskrona fick när 2 sekunder återstår är så nära en kvittering så det gjorde ont i hela kroppen.
Känslan var att Guters pass och ”Bergets” försök var värt ett bättre öde. Matchen slutade med uddamålsförlust, 4-3.

Sur förlust mot Frölunda men vilken kamp och vilja våra spelare bjöd på och Honken gör ett par riktigt sylvassa räddningar. Första perioden är riktigt bra och spelarna ger egentligen aldrig upp. Och så Kellmans dubbla volleymål var hockeygodis.
En bra insats totalt sett och på torsdag är det ny match igen. Då står kampen mellan Blekinge och Skåne när Malmö Redhawks kommer på besök i ABB Arena Karlskrona. VI ses i arenan!