KHK tog andra raka på hemmaplan

8 december 2016 23:59

Den negativa trenden är definitivt bruten när laget följde upp vinsten över FBK för en vecka sedan men en ny vinst ikväll men 3-1. En stark defensiv, storspelande "Honken" och lägen som satt gav segern.

Linköping parkerade på en sjätteplats inför kvällens drabbning i ABB Arena Karlskrona och man var också den senare delen av serien det formstarkaste laget.
I hemmalaget saknades sedan tidigare Filip Cruseman, Jimmy Andersson och Alexander Deilert. Innan match stod det klar att även Henrik Nilsson skulle missa kvällens match. Istället fylldes truppen på med juniorerna Jesper Solomon Frisell, Alexander Heiver och Joseph Jonsson.

Matchen gick i högt tempo och var i stora delar en svängig tillställning. Undantaget fanns i matchens inledning då gästerna fullständigt ägde matchen spelmässigt.
Dock hamnade man allt som oftast i hörnen och grabbarna, och inte minst "Honken" höll tätt på ett imponerande sätt.
Efter drygt 8 minuters spel är det Linköping som drar på sig matchens första utvisning. Karlskrona får dock inte någon ordning på sitt spel i powerplay men får en ny chans drygt en minut efter att LHC blivit fulltaliga.
En helt annan skärpa i det följande powerplay och efter ramträff av Gunnarsson är det Joel Kellman som ger hemmalaget ledningen i nästkommande chans efter förarbete av Emil Larsson och Alexander Bergström.
Utvisningarna och målet vänder spelbilden och hemmalaget är nu åter med i matchen.
Det blev också 2-0 med cirka 1:30 kvar av perioden när Arells passning når en framstormande Guter som lossar ett riktigt hårt och välplacerat skott.
Ett effektivare hemmalag går till pausvila med en 2-0 ledning.

I andra är Karlskrona med från start och äger mer och mer av matchen. Det är hemmalaget som har de farligaste lägen och det defensiva låset ihop med Honken fungerade fortsatt väldigt bra.
De vindsnabba spelarna i LHC ställde givetvis till det ett antal gånger och 6:33 in i andra vänder spelet och Fogström får i princip öppet mål och reducerar till 2-1.
Resten av perioden blir jämn. Det är fortfarande högt tempo i matchen och ett böljande spel. KHK hade chanser att dryga ut ledningen med ett par frilägen men gick till paus i ledning, 2-1.

Bortalaget hade långt ifrån gett upp men spelet blev fortsatt jämnt och fartfyllt. Linköping får chansen två gånger om i powerplay men lyckas inte få ytterligare hål på "Honken". Fantastiska boxplayspel från laget matchen igenom. Gästerna ökade naturligtvis intensiteten men KHK lyckas effektivt stänga ner matchen. Honken står för några matchvinnande räddningar i slutet av matchen och med bara några sekunder kvar sätter Arell avgörandet i tom kasse, 3-1. Andra raka hemmasegern ger självförtroende i massor inför lördagens uppgift. Försvarsspelet och Honken är sådär bra som vi vill att de ska va OCH puckarna går in när vi som mest behöver det. Vi njuter ikväll - imorrn är en ny dag och på lördag smäller det mot Luleå.

Tack alla 3255 som stöttade - vi ses på lördag!