Sjätte raka kom mot Växjö Lakers

12 oktober 2016 23:06

KHK visar återigen att puckdominans, skottstatistik och spelarövertag är siffror som inte har med vart de avgörande poängen hamnar, åtminstone inte såhär långt in i serien. Det går att spela smart, vänta på sin tid och hugga som en giftig kobra när tillfälle ges. Det är KHK modell 2016-2017, åtminstone såhär långt in i serien.

I första perioden kom ett hemmalag Växjö ut, med en match i benen efter gårdagskvällens CHL-match, som ett lag som ville vinna varje sekund av matchen. KHK stod emot och gjorde de första fem inledande minuterna riktigt bra.
Robert Rosén var sedan sugen på att göra kvällen sur för oss KHK:are och skickade lite turligt pucken mellan benen på Johannes Jönsson till 1-0.
Vi fortsätet dock att sticka upp i farliga spelvändningar även om hemmalaget dominerade spelmässigt. Vi väntade alla på det där befriande målet. Dock fick Växjö fira när hemmalaget fick straff med drygt tre minuter kvar. Platt gjorde inga misstag utan sätter 2-0. Pausvila.

Ett halvt twitterinlägg in i andra perioden replikerade KHK, ett skott från Kolan nuddar Cruseman och vi var med i matchen igen. Vilken scenförändring andra perioden blev. Man kände helt plötsligt igen KHK som spelade med pondus i försvaret, hittade möjligheter och var riktigt farliga där ute.
Växjö mattas betänkligt även om de fortfarande sköt mest. Vi fick en rad av möjligheter att gå ikapp men det var inte förrän Palola blev utvisad som kvitteringen rättvist kom. Joel Kellman gjorde en helt magisk pass, alá VM -87, bakom ryggen och Bergström möter på direktskott - mål!! Om det inte det var både veckans, månadens och årets mål så... Vi fick ett par viktiga mål att ta med oss i periodpaus.

I tredje inledde KHK bäst men ganska snart ville Växjö avgöra och pressade på rejält. Pressen ledde till att perioden blev ett ställningskrig där inget lag riktigt kom loss. Växjö dominerar stundtals men vi försvarar oss smart. Sista slutar mållöst och matchen går till förlängning.

I förlängningen kändes vi starkast och får också flest lägen. När Växjö sedan blir utvisade fick laget chansen i fyra mot tre. Vi hotade rejält men tyvärr inget mål.
Det blir straffar som avgör kvällens match.
När karlskronasonen Joel Kellman ställde sig vid straffpunkten var matchen helt jämn. En fantastisk straff och en fantastisk räddningen senare hade KHK avgjort, 2-3 i Vida Arena.

Vi gläds åt vinsten och laddar om inför Skellefteå hemma på lördag.