• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Johan Holmqvist gjorde årets räddning

5 maj 2016 17:11

Under ondagskvällen presenterade SHL Awards vinnaren av Årets Räddning. Vinnaren heter Johan Holmqvist, Karlskrona HK. Stort grattis!


I tisdags kritade han nytt kontrakt med KHK. Under gårdagen vann han årets räddning i SHL. ''Honken'' har gjort många matchavgörande räddningar och var en stor bidragande faktor till att Karlskrona säkrade kontraktet för fortsatt SHL-spel nästa säsong.

Den svettigaste av dem alla, den som blev utsedd till årets räddning kom i ABB Arena mot Linköping den sjätte februari. Holmqvist hamnade till höger om sin stolpe och efter att ha tappat pucken ur plockhandsken kom Linköpings måltjuv Broc Little och snodde pucken för att sedan gå runt kassen och lägga in pucken i den öppna målburen. Men på något sätt hann Holmqvist över till andra sidan och stoppade pucken på mållinjen med sin klubba.

I slutspelet av SHL Awards (Årets räddning) ställdes Holmqvist inledningsvis mot Skellefteå AIK:s målvakt Markus Svensson. Efter en jämn och tät tillställning vann Holmqvist den duellen efter att ha fått 55 procent av rösterna.

I semifinalen väntade Färjestads kanadensiske målvakt Justin Pogge och även där skulle det bli tätt, men med 63 procent av rösterna tog sig ''Honken'' vidare till final.

I finalen ställdes han mot Luleås unga och talangfulla målvakt Filip Gustavsson. Även den tillställningen skulle bli jämn, men även där tog ''Honken'' det längsta strået. Holmqvist är vinnaren av årets räddning!