Karlskrona vann även andra ronden

8 oktober 2016 20:59

Efter gårdagens klara 4-1 seger mot Rögle begav sig laget ner till Ängelholm och Lindab Arena. En på förhand tuff match, men KHK visade direkt vem det var som bestämde. Man vann till slut matchen med 2-4 och ligger nu på en stabil 2:a plats i tabellen.

KHK inledde period 1 aningen försiktigt men spelade upp sig desto längre perioden gick. Men 0-1 skulle komma tidigt efter att Rögle-spelaren Kevin Marshall tagit en interference-utvisning. KHK utnyttjade överläget och man tog ledningen genom John Henrion, snyggt serverat av Daniel Gunnarsson och Morten Madsen.

KHK skulle fortsätta trycka på i den andra perioden och det gav utdelning. Jimmy Andersson hittade Mattias Guter som hittade in pucken i Rögles nätmaskor. Fint klapp-klapp spel av KHK. 3 minuter innan periodpausen tryckte Robin Gartner in 0-3 pucken efter ett mycket fint förarbete av Joel Kellman. Men Rögle skulle hinna reducera. Rögle-spelaren Sebastian Wännström hittade in en puck bakom KHK:s måvlakt Johannes Jönsson.

1-3 ledningen var ett faktum och KHK gick in i paus med ett mardrömsresultat sportmässigt sett. Men laget klarade av pressen fint och efter 17 minuter in i den tredje perioden fick Alexander Bergström pucken på på högerkanten och tryckte upp pucken i nättaket på sina tidigare lagkamrater. Mycket snyggt!
Daniel Gunnarsson tog en 2+2 precis i slutskedet av matchen där Rögle lyckades reducera i powerplay av hemmalagets bästa spelare för dagen, Ludvig Rensfeldt.

Nästa match spelas borta i Växjö redan nu på onsdag.