HV71 straffade tappert Karlskrona

26 september 2017 21:43

Det blev en jämn kamp där gästande Karlskrona länge var i ledningen. Men efter att HV71 fått in kvitteringen var det hemmapress för hela slanten. Ett vilt kämpande blekingelag kämpade sig till en pinne medan HV71 kammade hem två.

Karlskrona kom till matchen med en färsk seger i bagaget och visade ingen som helst respekt inledningsvis. Gästerna skapade chanser och bland annat hade Joachim Rohdin ett rungande skott i ribban.

Hemmalaget jobbade på och hade också lägen. Att målnollan till slut skulle spricka åt något håll kom inte som någon överraskning i och med de skapade chanserna, men att det skulle bli just den målskytten hade kanske inte så många gissat på. David Gustafsson, född 2000, gjorde sitt första SHL-mål i sin fjärde SHL-match när han lyfte in en backhand från nära håll.

– Först var jag förvånad att den gick in, inte mitt hårdaste skott direkt. Sen kände jag bara glädje över att få sätta mitt första, sa målskytten till C More i pausen.

Kungen av Danmark

I andra perioden klev en annan spelare fram och snodde åt sig rollen som huvudperson. Karlskronas lagkapten Morten Madsen gjorde ett mål på 52 matcher förra säsongen, nu satte han två under en period. Det första kom från högerkanten med ett dragskott och det andra från vänsterkanten med ett slagskott, båda väldigt fint placerade.

– Jag var inte alls nöjd med fjolåret, ett mål var för lite. Men ibland får jag väl till det, sa Madsen till C More efter sina två fullträffar.

"Vi sköt och sköt sköt"

Karlskrona skapade ett antal riktigt bra lägen fram till 1-3, men HV71 redde ut det och fick efter knappt halva perioden chansen i numerärt överläge. Där tog det bara 18 sekunder innan David Ullström styrde in kvitteringen.

Det gav hemmalaget energi och nu var det HV71 som skapade lägen och gick för ett segermål. Men Johannes Jönsson och de andra tappra Karlskronaspelarna stod pall och tog matchen till straffläggning.

Den blev rafflande med flera otroligt snygga straffmål. Flest gjorde HV71 och Sebastian Wännström blev noterad för det avgörande målet. 3-2 och HV71 tog hand om extrapoängen.

– Ingen jättebra insats av oss, men vi kämpar och får in 2-2 och lyckas ta det vidare till straffar. Vi hade tryck, sköt och sköt och sköt och till slut gick pucken in, sa Wännström till C More.