Ny upphämtning - Karlskrona vände borta

30 december 2017 20:47

Två mål efter med bara två minuter kvar - då reste sig Karlskrona igen. För andra matchen i rad hämtade laget upp och Marcus Paulsson sänkte sedan Linköping i förlängningen.

Mötet mellan Linköping och Karlskrona var inte många sekunder gammalt när Morten Madsen fick matchens första målchans, stående mitt framför Jacob Johanssons mål. Målvakten räddade och skulle ha en del att göra i en förstaperiod där gästerna skapade det bästa. Visserligen stack Linköping upp med en fin returmöjlighet för Andrew Gordon, men annars var det ofta Karlskrona som hotade. I synnerhet via sina omställningar.

I just en sådan trampade sig Carl Persson loss i numerärt underläge och hittade in till Kristofer Söder framför mål. Söders styrning räddades skickligt av Johansson, som också stoppade Joel Kellmans avslut i slutskedet av den mållösa första perioden.

Matchbilden höll i sig även i den efterföljande mittenakten, som började i ett högt tempo. Det mesta i chansväg fortsatte att gå Karlskronas väg och Emil Lundberg var i en tilltrasslad situation mycket nära att raka in pucken. Samme Lundberg var senare igenom i ett friläge som Johansson räddade. Linköping var annars det spelförande laget, men slet i offensiven och hade efter två spelade perioder endast skjutit elva skott på mål.

Molin: "Vi trodde verkligen på det"##

Det skulle ändå lossna för östgötarna. För i numerärt överläge sköt Patrick Mullen med sex minuter spelat 1-0 till Linköping i den tredje perioden. Kort därefter utökades ledningen och inte av vem som helst - utan genom Tony Mårtensson som från nära håll gjorde sitt första SHL-mål sedan återkomsten.

Rycket såg ut att avgöra matchen, men i slutminuterna skulle Karlskrona resa sig. Precis som i förlustmatchen senast mot Brynäs tog sig Blekingelaget tillbaka och efter att Emil Lundberg forcerat in reduceringen utjämnade Joachim Rohdin 43 sekunder från slutet. I förlängningen vinklade sedan Marcus Pualsson in avgörande 2-3, något som fullbordade Karlskronas galna vändning.

–Det kändes verkligen som att vi trodde på det och det visade sig också ute på isen. Vi hade ett lag som trodde på det och ett lag som såg passiva ut. Idag tog vi tillvara på det, sade tränaren Ove Molin i C More efter vinsten.