Seger i säsongens sista match

13 mars 2021 18:40

KHK vinner den avslutande bortamatchen mot Mariestad BoIS HC med 1-5 (1-1, 0-2, 0-2).

KHK kom till den sista bortamatchen i Allettan Södra med en mikroskopisk teoretisk chans att ta sig till Play In. Man var piskade att vinna och plocka in målskillnaden på -15.
Man vann matchen med klara 1-5 men som väntat blev målskillnaden för svår att plocka in.

Period 1

Hemmalaget Mariestad sätter direkt press på KHK som fortfarande sitter kvar i bussen. Tränare Eric Karlsson som inte är nöjd med det han ser tar timeout strax innan matchklockan når sex minuter.
Timeouten ger effekt och laget är nu mer aggresiva och tar också ledningen efter ett snabbt uppspel där pucken till sist hamnar hos Viktor Fridolfsson som fri framför mål bombar in 0-1.
Perioden är fortsatt jämn men skiftar karaktär när KHK drar på sig tre utvisningar på kort tid och i spel 5 mot 3 utjämnar Mariestad efter 16:32 spelat.
Med 1:17 kvar av perioden drabbas Mariestad av ett matchstraff när Nicke tacklas tufft i ryggen vid sargen. KHK är nära att återta ledningen i powerplay men perioden slutar 1-1.
Skott: 11-12

Period 2

KHK som fortsätter sitt powerplay i inledningen av den andra perioden återtar ledningen genom Mikael Roslund kort efter Mariestad blivit fulltaliga. Hemmalaget sätter direkt hård press efter KHK:s ledningsmål och efter 5:54 drabbas KHK av utvisning när man tjuvar vid eget bås.
Kort därefter drabbas man av ytterligare en utvisning, denna gången en något tveksam sådan.
KHK som försvarar sig på ett övertygande sätt klarar av de dubbla utvisningarna och tar över spelet igen när man blir fulltaliga.
Med 12:18 på klockan utökar Niklas Johansson ledningen efter mycket fint klappklapp-spel där Axel Lindström och Linus Skager står för förarbetet.
Med drygt fem minuter kvar av perioden är det Mariestad som ännu en gång tar över spelt och KHK och Martin von Schoultz får kämpa hårt för att freda målet.
Inga fler mål kommer i perioden och vi går till periodvila med 1-3 på tavlan.
Skott: 13-7

Period 3

Inledning av den tredje perioden är jämn med böljande spel. Med drygt sex minuter spelad sätter Mikael Roslund fart från mittzon och på egen hand gör sitt andra mål för kvällen när han sätter 1-4 i krysset bakom Tobias Sandberg i hemmakassen.
Spelet fortsätter bölja fram och tillbaka och båda lagen vaskar fram klara målchanser.
Med 5:21 kvar av den tredje perioden är det åter dags för vittra hemmakassen. Nils Carnbäck bryter uppspel i mittzon, kryssar sig förbi försvaret och sätter distingt 1-5 som också blir slutresultatet. Skott: 12-9