27 oktober 2016 23:51

Frölunda spelade sin andra tidiga seriefinal på en vecka, först mot Malmö och ikväll mot KHK. Ikväll blev Frölunda av med serieledningen. Efter en helt galen match gick KHK historisk upp i serieledning. Visst, bara 13 omgångar spelade och långt kvar... ikväll gör det inget alls, ikväll är vi värdiga serieledare!

4121 personer hade samlats i ABB Arena Karlskrona för kvällens tidiga seriefinal där både Guter och Paulsson var tillbaka i laguppställningen efter frånvaro. Även Luleålånet Viktor Amnér gjorde premiär med Karlskrona i kvällens match.
Paulsson skulle sedermera presentera sig direkt i sin comeback.

Det var två lag med starkt självförtroende som ställde upp för kvällens första tekning. Första perioden går däremot klart till Frölunda där man från start sätter hård press mot Karlskrona som har svårt att få till några riktigt farliga chanser.
Man är dock ytterst nära 1-0 när Frölunde tappar Henrion som serveras en läcker pass från Rohdin med pucken går snöpligt utanför.
Istället är det Frölunda som tar ledningen genom Carl Grundström efter en märkligt situation där spelare från båda lagen tyckte sig höra en avblåsning, men Frölunda fortsätter spela och när situationen är över är det Grundström som sätter ett rappt skott bakom Honken.
Närmast kvittering för Karlskrona är Paulsson i slutet av perioden. Trots ett övertygande spelövertag för gästande Frölunda stannar periodsiffrorna vis 0-1.
-Vi är inte där mentalt idag., sa Alexander Wiklund i CMore efter första perioden.

I inledningen av den andra perioden är det åter Frölunda som sätter press men efter cirka tre minuter är det åter Paulsson som är nära kvittering när Frölunda tappar puck i egen zon.
Tids nog kommer så den efterlängtade kvitteringen när Bergström bryter en Frölundapassning i egen zon och bakom ryggen lägger pucken mot Paulsson som kommer i ensam spelvändning och snyggt lägger in pucken i Frölundakassen.
Blekingesonen var, efter ett längre uppehåll på riktigt spelhumör och hade fler chansa under hela matchen. Det stoppade inte med utjämning utan KHK tog även ledningen genom Henrion. En hårt jobbande Henrion tar sig över blå och slänger i väg pucken målmedvetet mot mål, Frölundas Bakala skulle väl bara stöta till pucken men istället viftade han till med stöten och satte själv pucken i mål, 2-1. KHK hade vänt på matchen - galet!

I den tredje perioden växte Karlskrona än mer in i matchen och den blev helt ett ställningskrig. Vi hade några riktigt heta chanser utan att kunna avgöra matchen. När halva tredje var spelad växte publikens hopp om ännu en trepoängare men även Frölundas hopp om kvittering växte.
Det var återigen, av naturliga skäl bortalaget som sista tio tryckte på ordentligt. Hemmalaget hade sina farligheter både genom Rohdin, Paulsson, Kellman med flera. Det gav energi!
Det blev dock ordentligt farligt mot slutet. Frölunda plockade målvakten och Lundqvist hade två utmärkta tillfällen att kvittera men Honken och försvarsmuren var för bra denna afton. Karlskrona gick segrande ur denna toppstrid. En toppstrid helt utan utvisningar dessutom.
-Såsom vi har spelat förtjänar vi att ligga där vi ligger, säger Mattias Karlsson i CMore efter matchen.

Vi är alltså i serieledning efter kvällens match - historiskt!
Galet!!
Vi har dock ett försvar som få har nycklar nog att lirka och lyckas man så står där en sista utpost i form av Honken eller Johannes. Vi har spjutspetsar framåt som gör mål. Framförallt har vi spelare som oavsett roll gör jobbet, som inte ett viker sig, som jobbar för varann och som sätter en jäkla stolthet i att bemästra konsten att vinna matcher. Stort tack för segern grabbar. Tack alla 4121 som stöttade ikväll - vilken fantastiks publik vi har!

Vi ses arenan den 12 november då mot... Frölunda!