Karlskrona
KHK

Karlskrona HK förlorar när 2 sekunder återstår av matchen…

19 februari 2017 14:00

KHK gjorde en mycket stabil insats i hemmamatchen mot Linköping i den första matchen i det så kallade ” back 2 back ”-mötet på fredagen. Emil Larsson och Filip Cruseman sa i intervjun efter matchen att defensiven, presspelet, attityd, inställning och hålla sig på banan var 5 viktiga nycklar i returmötet på lördagen mot Linköping.

Motståndarnas tränare Dan Tangnes sa i sin tur att speeden i skridskoåkningen och passningsspelet var viktiga parametrar tillsammans med ett mer effektivt powerplay. Just farten i Linköpings intensitet och powerplay var det som avgjorde den annars periodvis mycket jämna matchen lagen emellan under lördagskvällen.
Karlskrona låg under 2 gånger under matchen men kämpade enormt och kom ikapp, men med 1:40 kvar av matchen drar KHK på sig en utvisning.
Denna utvisning visar sig vara matchavgörande då Mattias Olimb i hemmalaget med 2 sekunder kvar av 3:e perioden gör det matchvinnande målet.

Period 1

Det var ett taggat Linköping som höll ett högt tempo där KHK hamnade lite på hälarna vilket också resulterade i 2 stycken utvisningar de första 10 minuterna. I boxplay var det extremt stabilt spel av KHK och framför allt Johannes Jönsson som stod för flera stabila ingripanden.
Linköpingforwarden Emil Sylvegård stod helt ren i slottet x 2 och kunde skjuta på mål där en storspelande Jönsson stod i vägen.
KHK jobbade sig dock sakta men säkert in i perioden och fick tryck högt upp i banan på Linköping som drog på sig utvisningar.
Karlskrona hade bra pucktempo i powerplay, betydligt bättre än igår, men lyckades inte få in pucken. 0-0 stod sig perioden ut och skottstatistiken slutade 7-5.

Period 2

Linköping startade 2:a perioden i powerplay då Emil Larsson i slutet av 1:a perioden drog på sig en tripping-utvisning. KHK stod dock ännu en gång upp väldigt bra i boxplay tillsammans med Johannes Jönsson målet och avvärjde Linköpings powerplay där man radade upp lägen. Hemmalaget tog dock med sig spelet och framför allt sitt höga speltempo från sitt powerplay och med ett hårt skott från backen Anton Karlsson kunde Ken Andre Olimb mycket snyggt styra in pucken till 1-0 förbi KHKs målvakt Jönsson efter 4:34 in i perioden.
Med drygt 5 minuter kvar av perioden så drog Linköpings Anssi Salmela på sig 2 + 2 utvisning där #72 Joachim Rohdin i powerplay kvitterade efter en tilltrasslad situation där hemmalagets målvakt Jacob Johansson inte hade koll på pucken. Resultatet stod sig perioden ut och skottstatistiken slutade 10-12 till Karlskronas favör.

Period 3

Det märks att laget har fått tillbaka självförtroendet och vågar spela ut. En avsevärd skillnad sedan matchen mot Rögle. Linköping försöker lägga i en högre växel men KHKs defensiv lägger sarg ut gång på gång.
Både Jimmy Andersson och Mattias Guter har bra lägen men utan resultat.
Den för kvällen mycket bra Emil Sylvegård kommer med hög fart på högerkanten och gör en lång dragning och kommer förbi en av KHKs backar. Från den förlängda mållinjen passar Sylvegård pucken in mitt i slottet där nyförvärvet från den tyska högstaligan DEL, Marcel Müller snyggt gör mål på Karlskronamålvakten Jönsson med ett dragskott. En markeringsmiss av KHK som resulterade i 2-1 till Linköping med 6:28 kvar av 3:e perioden.
Karlskrona kämpade och slet enormt mycket i defensiven och hade en del lägen som dock blev resultatlösa. Jimmy Andersson lyckas dock jobba fram pucken längs med sargen vid blå i anfallszonen och får med sig pucken och kan lägga in den i slottet där Alexander Bergström mycket snyggt skjuter ett snabbt dragskott och gör mål med 2:11 kvar av 3:e perioden.
Med 1:40 kvar av matchen händer det som inte får hända dvs. KHK drar på sig en mycket onödig utvisning. Denna utvisning visar sig vara matchavgörande då Mattias Olimb med 2 sekunder kvar av 3:e perioden gör det matchvinnande målet i powerplay. Skott på mål i 3.e perioden 12-7.

KHKs huvudtränare Ove Molin direkt efter matchen:
-Känns otroligt jobbigt att förlora och på sättet det blir. Vi försvarar oss med näbbar och klor och kvitterar trots att vi inte skapar så mycket framåt.
-Vi får ett boxplay med två minuter kvar, tyvärr avgör det matchen. Vi tar med oss jättemycket, otroligt krigarhjärta och tålamod i vårt spel, säger Ove Molin till Cmore.

För Ove Molin, övriga i laget och oss KHK-supporters är det bara att släppa denna sura förlust och ladda om batterierna mentalt inför matchen nu på tisdag mot Malmö. Spelar laget som man gjort i de senaste 2 matcherna som man gjorde mot Linköping så kommer Malmö få en ordentlig match i vår hemmaborg. Vi ses på tisdag i ABB Arena Karlskrona.