Matt Carey avgjorde när Karlskrona vann

7 december 2018 22:26

Formstarke Matt Carey avgjorde när Karlskrona bröt sin negativa trend genom att bortavinna mot Västervik.

Efter tre raka förluster så lyckades Karlskrona bryta sin negativa trend genom att 2-1-vinna på bortaplan mot Västervik.

Kellen Jones sköt 1-0 för hemmalaget mitt i den första perioden, men fler hemmamål blev det alltså inte.

Viktor Grahn 1-1-kvitterade i powerplay mitt i matchen och i den tredje perioden så avgjorde Matt Carey med sitt 2-1-mål.

Det var Careys femte mål i år - och han gjorde därmed poäng för sjätte matchen i följd. Kanadensaren är nu uppe på 18 gjorda poäng på 27 matcher, en rejäl putsning från ifjol då han svarade för tolv poäng på 30 matcher med Leksand.

Arvid Holm gjorde en stark match i KHK-buren. 20-åringen räddade 44 av 45 skott - och stoppade också en straff av Västervik med fyra och en halv minut kvar att spela.

Västervik hade innan förlusten poäng i tre raka matcher.

VÄSTERVIK - KARLSKRONA 1-2
Periodsiffror: 1-0, 0-1, 0-1
Skott: 45-18

Målskyttar Västervik: Kellen Jones

Målskyttar Karlskrona: Viktor Grahn, Matt Carey

Statistik: Västervik - Karlskrona