23-årige Kaylie Welk klar för damlaget

4 september 2017 18:22
Nyhet

Kaylie Welk 23 år, är en toppforward från College liga USPORTS där hon spelat för Carleton University i fem säsonger. Kaylie anslöt under lördagen till laget.


Vi tycker att Kaylie är rätt typ av spelare för vårt lag i år och med det vi vet om henne bedömer vi att hon kommer hjälpa våra spelare och lag att utvecklas. Det vi sett och fått referenser om är att Kaylie spelar smart och kliver fram i avgörande lägen, säger tränare Conny Olausson.

Beskriv dig själv som spelare?
_Som hockeyspelare är jag ettrig och känd för min hastighet. Jag jobbar lika mycket hemåt som i anfallen, det är därför jag verkligen tycker om centerpositionen. Jag spelar med passion och hjärta, allt för kärlek till spelet och för laget.

Varför valde du KHK? _Jag valde KHK eftersom jag hörde passionen från tränarna och kände mig värderad. De verkar ha samma driv som jag har. Jag vill vinna mer än någonting annt och jag tror att det är samma mentalitet i KHK. Jag känner att jag kommer att passa bra in i kulturen och kommer att njuta av min tid i KHK.

Vad är säsongens mål?
_Denna säsong hoppas jag att jag fortsätter att utvecklas, men också att laget utvecklas och att vi vinner ett mästerskap. Det kommer emellertid steg för steg - en match i taget.

Vad gör du när det inte är hockey?
_När jag inte spelar hockey, tränar jag hela tiden. Oftast två gånger om dagen. Kardio under dagen och styrka på kvällen. När jag inte tränar eller spelar vandrar jag gärna, spelar gitarr, besöker vänner eller volontärarbetar i ett barnsportprogram.

Bästa hockeyminne?
_Mitt bästa hockeyminne var under mitt femte år. Jag organiserade en välgörenhetsaktivitet inför en av våra matcher där vi donerade alla vinster till min väns dotter Sophie som är 8 år med leukemi. Vi jobbade in 1500 dollar den dagen till en ensamstående mamma, en förälder till sex barn för att betala för Sophies behandlingar. Det blev många glädjetårar den kvällen. Vi vann också den matchen och jag gjorde mål. Det kändes nästa surrealistiskt att få bidra samtidigt som jag fick spela hockey.

Vem skulle du vilja ha i din femma av alla världens hockeyspelare och varför?
_Marie-Philip Poulin! Hon har gjort mål för Kanada och bidragit stort till Kanadas till två guldmedaljer. Hon är den bästa kvinnliga hockeyspelaren i världen, enligt mig.

Vi önskar Kaylie stort lycka till och välkommen till KHK.