Händelserik tredjeperiod säkrade segern för Karlskrona mot Färjestad

1 december 2016 23:49

Med 4 inspelade poäng på de 8 matcherna under november öppnade Karlskrona december månad direkt med 3 poäng när man besegrade Färjestad på hemmais med 4-1.

Det fina spelet som KHK visat upp innan upphållet var ikväll tillbaka och bortsett från några tyngre sekvenser i den andra perioden och ett mål i baken så var det Karlskrona för hela slanten. Härligt med en seger igen inför våra fina fans!
Bortsett stunderna i andra perioden och ett ganska trögt powerplay i fem mot tre i tredje gjorde hemmalaget det mesta rätt från början till slut och Honken täppte till chanserna för gästerna.

Karlskrona öppnade matchen bäst. Tillbaka var farten, det tighta försvaret och det offensiva spelet var rakare med fler puckar på mål genom hela första perioden.
Hemmalaget bet sig stundtals fast i Färjestads zon och hade några farliga lägen där ett stolpskott från Henrik Nilsson var närmast nätrassel.
Till slut skulle så ledningsmålet komma för Karlskrona när John Henrion bryter Färjestads uppspel vid offensiva blålinjen och spelar fram Joel Kellman som från högerkanten serverar Alexander Bergström som störtar mot mål. Styrning av Bergström och 1-0 till hemmalaget. Det fanns chanser till flera mål men perioden gick till vila med 1-0 och hela 16-6 i skott.

Andra perioden blev lite tvärt om. Färjestad tog direkt tag i taktpinnen och ägnade större delen av början av perioden i hemmalagets zon, dock utan att riktigt få några farliga chanser.
Istället var det hemmalaget som drygade ut ledningen när Bergström forcerade i anfallszon och serverade Paulsson på bladet. "Pålle" gjorde inga misstag och 2-0 var ett faktum. Psykologiskt viktigt milt sagt.
Färjestad repade dock mod och satte ånyo press mot Honken.
Vi var något mer omständigt i egen zon bitvis i andra perioden och det gav Färjestad utrymmet att efter drygt halva andra reducera genom Magnus Nygren, 2-1. En puck som snöpligt går via skridskon på Henrik Nilsson och sedan letade sig in under armen på Honken.
KHK hade dock flera chanser till att dra ifrån men perioden slutade 1-1, och 6-15 i skott.

Den avgörande perioden hann knappt starta förrän Karlskrona får matchens första powerplay. Efter 20 sekunder hade Mattias Guter serverat en ren Emil Larsson framför mål till 3-1. Effektivt värre!
Det ska sägas att Färjestad spelade med en eller två man mindre under hela åtta minuter i tredje perioden och gjorde det förutom 3-1-målet bra.
KHK hade ett utmärkt tillfälle att helt stänga matchen när man fick spela fem mot tre under ca. 1 minut och 40 sekunder.
Det blev dock lite för bekvämt och långsamt och gästerna redde ut resten.
Med 13 minuter kvar snappade Jimmy Andersson upp Henkes sargpass och hittade Emil Larsson framför mål som på ett direktskott fick sätta sitt andra för kvällen fram till 4-1 vilket också blev slutresultatet.

Stor lättnad och den där sköna känslan kapslade återigen in ABB Arena Karlskrona. Grabbarna visade återigen upp vägvinnande och "tråkigt" spel - härligt för hemmafansen!
Nu väntar SAIK på bortaplan då hoppas vi på samma fina insats och vägvinnande spel.