Seger för Färjestad - närmar sig förstaplatsen

1 december 2017 21:35

Färjestad studsade tillbaka från nederlaget senast. Rond ett mot Karlskrona slutade med seger via 2-5 - tre poäng som lyfter värmlänningarna närmare tabelltoppen.

Det första av två möten mellan Karlskrona och Färjestad. Då var det full fart redan från start, något som gästerna var allra bäst på att symbolisera. Bara 53 sekunder hade spelats på fredagskvällen när Michael Lindqvist snyggt prickade in Lucas Nordsäters skott med klubban och styrde in ledningsmålet bakom Johannes Jönsson.

Lindqvists 0-1 satte tonen för en galen första period, där chanserna duggade tätt. Joseph Jonsson prickade ribban för Karlskrona, Per Åslund svarade med samma medel för Färjestad och Mattias Guter var kort därefter igenom i ett friläge som Lars Haugen räddade. Efter en kontringskavalkad tog Färjestad kontrollen över spelet, något som också gav utdelning. Med lite mer än minuten kvar till periodvilan avslutade Niklas Fogström ett fint anfall med att stöta dit 0-2 från central position.

Punkterade dubbelt om i öppen bur

Karlskrona skulle få kontakt knappt halvvägs in i mittenakten, när Emil Larsson kastade sig fram och slog in en målvaktsretur. Hemmalagets reducering följdes dock upp av en kalldusch. För i numerärt överläge styrde Joakim Nygård med 13 minuter på klockan in 1-3 till Färjestad som återtog sin tvåmålsledning. Det i en mittperiod som Karlskrona faktiskt hade de största målchanserna i.

I tredje var rollerna ombytta, för där var det Färjestad som länge var det drivande laget. Med sju minuter kvar dök dock läget upp för Karlskrona och på passning från Joachim Rohdin skickade Filip Cruseman in reduceringen. Det gav nerv in i slutminuterna, då Per Åslund och Johan Ryno med varsitt mål i tom målbur avgjorde tillställningen. Färjestad vann med 2-5 och det skiljer nu fem poäng upp till serieledande Växjö.

–Taktiskt sett lyckas vi med det som vi hade pratat om innan. De gånger vi fick press på oss spelade vi oss ur det bra. Över 60 minuter var det en tuff bortamatch, men fullt godkänt, summerade tränaren Johan Pennerborn vinsten i C More.