Målrik mittenperiod avgjorde i kvällens tunga förlust mot Luleå

27 februari 2018 22:38

Mållösa i en period, sedan gick Luleå på knock. Karlskrona besegrades med klara siffror efter tre nya fullträffar från succén Emil Larsson.

Stärkta av sina bortavinster på slutet gick Karlskrona för mer hemma mot Luleå. Den första perioden gav dock inga svar på var matchen skulle gå, utan höll sig mållös från start till slut. Spelmässigt inledde Luleå starkast och Johan Forsberg lämnades ensam framför Johan Holmqvist till ett jätteläge.

Den allra bästa chansen för gästerna hade dock Per Ledin, men den tidigare Karlskronaspelaren brände öppet mål. Hemmalaget skapade också sina möjligheter, främst genom Henrik Nilsson med ett skott från central position. Det var också Karlskrona som tog över alltmer i en period som alltså slutade utan några mål.

Total islossning i mittperioden

Dödläget bröts sedan bara två minuter in i andra, när Nils Lundkvist direktsköt Joonas Jalvantis sidledspassning i nät. Mattias Guter åkte kort därpå till sig en straff för Karlskrona, en straff som Joel Kellman utnyttjade till att kvittera. Målskyttet hade där lossnat och perioden fortsatte även i samma stil. Halvvägs in mötte Emil Larsson upp en passning centralt, innan han distinkt skickade dit 1-2.

Johan Harju avslutade en magisk Luleåomställning till att vinkla in trean före nästa Larssonmål kom. Den här gången stod Jan Sandström för framspelningen med en svepande passning, och fri med Holmqvist utökade Larsson Luleåledningen till tre mål. Karlskronas energi sinade där snabbt och i den tredje perioden skapade inte hemmalaget mycket. Istället knöt Emil Larsson ihop säcken, genom att fem minuter från slutet fastställa Luleås bortaskalp till hela 1-5.

-Riktigt skön seger, det är inte den enklaste matchen att komma ner hit och spela. Men vi tar hand om det på ett jäkla bra sätt. Viktiga poäng, slog hattricksskytten Larsson fast i C More.