Karlskrona tog en ny skalp

28 oktober 2020 22:05

Mikael Roslund stod för två mål när Karlskrona besegrade Borås HC på hemmaplan med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).

Under onsdagskvällen gästades Karlskrona HK av Borås HC. En sak som de bägge klubbarna har gemensamt är att bägge har tvångsnedflyttats från HockeyAllsvenskan. Det var efter säsongen 2011/2012 som Borås inte klarade elitlicensen. Man föll tyngre än vad KHK gjorde och fick börja om i division 3.
Det går inte att tala om Borås utan att nämna den gamla storspelaren Nikolaj Drozdetskij i samma mening. Det var en hockeybomb av rang som exploderade, när Borås 1989 presenterade den ryska storstjärnan. ”Drutten" som var hans smeknamn dominerade enormt på isen, där han bjöd på många konstnummer. Han såg på egen hand till att fylla Borås ishall under hemmamatcherna och på bortaplan samlades också många nyfikna och beundrande skaror. ”Drutten" gjorde 202 matcher i Boråströjan och på dessa bokfördes han för enorma 173 mål och 205 assist.
Snacka om ledande spelare. Klubben avancerade under denna perioden från division 2 till division 1.

Slut på historielektionen och över till kvällens drabbning.

Det var en förstaperiod som skulle präglas av en hel del slarv, men också några riktigt fina anfall från bägge lagen. KHK skulle ta ledning med 1-0 redan efter 1.37. Borås ställde till det för sig själva i egen zon. Detta var inte Mikael Roslund sen att utnyttja. Ett välriktat skott som Viktor Andersson i målet var chanslös på. Assisten stod Axel Lindström för.

Båda lagen hade sedan fina chanser att näta, men några fler mål skulle det inte bli i perioden. Detta trots att Borås två gånger fick spela powerplay. Det man kommer ihåg bäst från första akten var Anderssons spel i Boråskassen och Hellgrens räddningar i Karlskrona-buren. Viktor Grahn måste också få några vackra ord. Han spelade ett stort backspel och bjöd på flera delikatesser.
Skott: 12-12

Andra perioden var Karlskrona mot Viktor Andersson.
När KHK bokstavligt köpte långtidsparkering i Borås zon, ställdes han gång efter annan på svåra prov i sin kasse. Dessa prövningar löste han med betyget väl godkänd. KHK måste få lite negativ kritik också. Stundtals blev det för plottrigt. Ett sådant stort spelövertag måste rendera i fler mål. Nu såg det länge ut som om Karlskrona inte skulle lyckas utöka sin ledning.

När Sirbirtsev utvisas 2+2 minuter för hög klubba efter 14.05 stiger förväntningarna än mer. Det blev 1,36 senare spel 5 mot 3, då Borås drabbas av ännu en utvisning. Då skulle nätrasslet äntligen komma. Adam Bäckehag tar i för kung och fosterland. 2-0 var ett faktum och assisterna stod Grahn och Siiki för. Det var förstås mycket viktigt att få utdelning efter det massiva spelövertaget.
Skott: 15-1

Slutakten inleddes med att Borås fick en jättechans att reducera. Marcus Hellgren gjorde då en fantastisk räddning och visade där sin storhet. Perioden bjöd på mycket hafsigt spel. Man trodde att KHK skulle stänga matchen när man efter 4.42 fick chansen i 5 mot 3. Då var man inte riktigt på plats. Där måste det till skärpning. Det skulle trots allt ändå bli 3-0. När klockan visade på 17.15 fick Karlskrona ett nytt 5 mot 3 läge. Då smackade Mikael Roslund in sin andra balja för kvällen. Assisterad av Nordström och Bäckehag.
Gästerna gav inte slaget förlorat. De tog ut målvakten och med 58 sekunder kvar reducerar man till 3-1. Sist på pucken var Markus Näslund. Närmare än så kom aldrig Borås.
Skott: 12-10

Sammanfattningsvis så är det en stabil seger. Att gå ut och vinna matcherna där alla förväntar sig en seger är inte så lätt. Det är därför en styrka att lösa uppgiften. Marcus Hellgren var mycket stabil i målet.
Jag väljer också att ge en extra ros till Viktor Grahn och tvåmålsskytten Mikael Roslund. Bäst I Borås var målvakten Viktor Andersson. I och med dagens seger är nu KHK tvåa i tabellen.

KARLSKRONA HK - Borås HC 3-1
Periodsiffror: 1-0, 1-0, 1-1
Skott: 39-23

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund x2, Adam Bäckehag

Målskyttar Borås: Markus Näslund