Effektivt Luleå vann rättvist

10 december 2016 19:15

Kvällens drabbning mellan Karlskrona och Luleå avgjordes redan efter första perioden där Luleå gick ifrån till en 3-0 ledning. Matchen slutade efter en mållös mellanperiod med seger för Luleå med 4-0.

Hemmalaget som senast kämpade ner Linköping i ABB Arena Karlskrona hade i kväll chansen att ta den tredje raka segern på hemmaplan.
Men det Luleå som tar tillvara på första riktiga läget i matchen när Johan Forsberg glöms bort i slottet och kan skjuta 0-1 till gästerna efter knappa 7 minuters spel.
Luleå är mycket hetare i närkamperna och starkare i skridskoåkningen och tar över spelet och pressar Karlskrona som har väldiga svårigheter att få till något ordnat spel.
Läget för en reduceing kommer i mitten av perioden när Alexander Bergström kommer fri mot Joel Lassinantti men chansen går om intet.
Knappt 2 minuter senare bryter Luleå eff KHK anfall och kommer i 2 mot 1-läge där Einar Emanuelsson är sist på pucken innan den letar sig in bakom Johannes Jönsson.
Ytterligare en kalldush kommer 46 sekunder senare när Luleå gör 0-3 genom Karl Fabricius efter en måvaktsretur.
Olyckan slutar inte där utan nästa hårda slag kommer för hemmalaget när Mattias Guter blir skadad i en situation innanför egen blå när han inte ser motståndaren som kommer i hans åkriktning.
Luleå går rättvist till pausvila med en 3-0 ledning och hemmalaget har svårt att få spelet att stämma.

Andra perioden kan Karlskrona sätta press på Luleå efter 3 powerplay och närmast reducering är Joachim Rohdin med ett stolpskott under den första powerplaysekvensen.
Även om hemmalaget har spelet i den andra perioden kommer man aldrig på mål utan blir effektivt avstyrda ut i sarghörnen där Luleå erövrar pucken.

Tredje perioden stänger Luleå matchen väldigt enkelt och utökar ledingen till 0-4 i spel 5 mot 3 vilket också blir slutresultatet.

Nu väntar ett 10 dagar långt uppehåll innan vi möter Brynäs IF på bortais.

Tack till de 4006 som kom och stöttade laget!