KHK OPEN 2016 stod emot vädrets makter

15 augusti 2016 07:36

Trots hård vind under dagen och periodvis regn i slutet av tävlingsdagen så stod KHK OPEN som segare mot vädrets makter och kunde kora en segrare i årets upplaga av den omåttligt populära golftävlingen. Precis som föregående år så spelades tävlingen på Trummenäs GK i lördags.


Intresset för KHK OPEN 2016 har i sig varit lite av ett rekord. Tävlingen var tidigt fullbokad redan 3 veckor innan speldag. Över 300 förväntansfulla golfare trotsade vädrets makter!

Greenkeepern Fredrik Karlsson med övrig banpersonal hade preparerat och förberett den 5604 meter långa banan på ett fantastiskt vis. Den nya offensiva KHK-backen Alexander Deilert som i junioråldern var en mycket lovande golfare med europa- och landslagsuppdrag var lyrisk över Trummenäs GKs skick och framför allt greenerna.

Spelformen var 4-manna scramble och de tävlande kämpande mycket väl ute på banan trots den hårda vinden och greenkeeperns ”tuffa” flaggplaceringar. Första starten gick av stapeln redan klockan 05:00 på lördagsmorgonen och Trummenäs ordförande Jan-Erik Andersson tillsammans med KHKs klubbdirektör Rolf Lindberg var imponerade av både tävlande och resultat under prisutdelningen när sista tävlande lag kom i mål 21:15 på lördagskvällen.

Vinnande lag av KHK OPEN 2016 blev familjen Karlsson/Sjögren bestående av Mats, Ewa, Hampus och Marcus. De två sistnämnda har ett förflutet som spelare i Karlskrona HK vilket är extra roligt.

Karlskrona HK vill tacka involverade sponsorer i KHK OPEN 2016 som bidrog till ett fantastiskt prisbord.

Huvudsponsorerna: Råbergs Bil, Stena Line och Skylt & Dekor.

Övriga sponsorer & samarbetspartners: P&B Golf, Stadium, OK Q8 i Nättraby, Karlskrona Möbler samt SÄVE.

Karlskrona HK vill passa på att tacka Trummenäs GK, tävlingsledningen, golfvärdar, greenkeeper, banarbetare samt Trummenäs Golfrestaurang.

Karlskrona HK vill rikta ett speciellt tack till Jan-Erik Andersson, Ann-Helen Andersson, Björn Hansson samt Patrik Trydefeldt .

Viktigast av allt så vill vi rikta ett stort stort tack till alla de tävlande lagen för att ni kämpade väl och gjorde detta till en riktig golffest… vi syns i nästa års upplaga av KHK OPEN 2017 då tävlingen firar 10 år.