KHK föll mot effektivt HV71

18 oktober 2016 23:10
Efter matchen

Efter tisdagskvällens toppmöte mellan HV71 och Karlskrona HK i Kinnarps Arena skrevs segersiffrorna till 4-1 i hemmalagets favör.

Andra raka förlusten kom mot ett starkt HV71 som med ett antal spelare på frånvarolistan ändå kämpade ner Karlskrona.

Första perioden slutar 1-0 till HV71 efter mål av Kevin Stenlund som framför kassen styr in en puck bakom Johan Holmqvist. En första period där HV71 direkt satte press på Karlskrona och skottstatistiken 14-6 vittnar om att ledningen kunde varit större.

Andra perioden blev betydligt jämnare och Karlskrona var flertalet gånger nära en kvittering innan man i slutet av perioden tilldelas ett powerplay. 35 sekunder in i det numerära övertaget sätter Mattias Guter pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzel efter att Emil Lundberg jobbat sig runt kassen och serverat Guter öppet mål.

Hoppet fanns inför den tredje perioden men KHK drabbas direkt av utvisning och i efterföljande powerplay återtar HV71 ledningen. Fyra minuter senare tappar Karlskrona puck i offensiv zon och friläge för HV71 när Christoffer Törngren som blir upphunnen och tilldelas straff när han blir upphakad. Törngren tar själv den efterföljande straffen och med en distinkt straff sitt pucken i nättaket bakom Honken. KHK kommer inte närmare utan HV71 kan utöka till 4-1 i powerplay med drygt två minuter kvar av matchen.

HV71 tar efter kvällens match över andraplatsen som Karlskrona inför matchen hade i tabellen. Ny match väntar på torsdag klockan 19:00 då det åter är hemmamatch i ABB Arena Karlskrona som står på agendan. Brynäs IF som ikväll vann mot Rögle står för motståndet, vi ses väl där!