Brynäs
BIF

Tredje raka hemmasegern

27 januari 2016 23:29

Två mål av ”Berget”, ett straffmål av Guter och stabilt av Honken bäddade för tredje raka hemmasegern. Segern över Brynäs hemma såg ut att komma redan i förra mötet mellan lagen, Rödin och Pudas såg till att ofint nog vända och vinna den gången. Ikväll gick det dock vår väg och tre härliga poäng bärgades.

Brynäs inledde dock första perioden bäst och satte hård press på KHK. Eter bara två minuter åker Söder på en tripping i offensiv zon och Brynäsarna kan öka trycket ytterligare. Och med tre sekunder kvar av utvisning får Vrana stå helt ren framför ”Honken” och vispa in ledningsmålet, för övrigt hans första i BIF-tröjan. Brynäs fortsätter att dominera perioden medan KHK inte får riktigt ordning på spelet. Honken har en svettig första period men gör det riktigt bra och när KHK får ett anfall med dryga tre minuter kvar snappar Bergström upp en Brynäspass till vänster om Starkbaum, och lägger en snygg backhand mot mål som innebär 1-1 i matchen. Viktigt mål för fortsättningen av matchen. KHK får även med sig en utvisning i slutminuten som gör att man kan lyfta upp spelet och gå till pausvila med ett oavgjort resultat, dock inte helt rättvist.

Andra perioden inleds i powerplay och därmed får också KHK en bättre start än i första. Bergström som denna afton är på målhumör åker sig fri på högerkanten efter dryga tre minuter och trampar in framför mål där han inte gör något misstag utan ger KHK ledningen 3:32 in i andra perioden. En bra start på andra för KHK. KHK får även ett powerplay efter bara två minuter som inte resulterar. Spelet är jämnare i andra än i första och KHK har några vassa lägen men drygt sju minuter efter ledningsmålet kommer så kvittering av Brynäs. Det är en hårt uppvaktad Lukas Carlsson som får sätta sitt första mål för Brynäs fram till 2-2. Perioden avslutas i fyra mot fyra. En jämnare period med chanser åt båda håll.

Inför tredje perioden säger Pelle Hånberg till CMore ”att det handlar om att våga släppa på bromsen och att den tredje perioden ska bli lagets bästa i matchen”. Spelmässigt och målmässigt blir den tredje perioden en kamp och ett ställningskrig. Elva minuter in i tredje tar Guter fart och driver in mot mål, Lukas Carlsson i Brynäs ser ingen annan utväg en att riva omkull Guter som resulterar i straff för KHK. Guter tar självklart hand om straffen själv och gör inget misstag. KHK tar återigen ledningen, 3-2. Nu väcks hoppet återigen runt om på läktarna i ABB Arena Karlskrona. Vi minns självklart det snöpliga slutet från matchen mot Brynäs senast och när gästerna tar målvakten med tre minuter kvar håller vi alla andan. Brynäs trycker på och radar upp farligheter men grabbarna kämpar och Honken ger oss chansen att vinna. Slutsignalen går och vi har bärgat en efterlängtad och härlig tre-poängare på hemmaplan. Det var tredje raka hemmavinsten! Laget har hittat en väg att vinna och självförtroendet är på väg tillbaka. Det lovar gott inför kommande ”back to back-mötet” med Örebro. Starkt jobbat grabbar och ett stort tack till alla 3131 som stöttade ikväll. Vi ses i arenan på lördag, då väntar Örebro.