Karlskrona
KHK

Stabil seger på bortaplan mot Örebro Hockey

29 januari 2016 23:05

Bortaspöket jagades på flykt när säsongens första trepoängare på bortaplan inkasserades efter att Örebro besegrats med 1-4.

I den första matchen i back-to-back mötet med Örebro HK är det KHK som drar det längsta strået.
Första perioden börjar avvaktande och varken KHK eller Örebro kommer till några riktigt farliga lägen.
Receptet för kvällen var ett tillskruvat försvarsspel, effektivitet och jätteräddningar.
Närmast ett ledningsmål efter första perioden var Örebro när Honken står för en av de vildaste räddningarna denna säsong när Justin Hodgman bryter igenom KHK-försvaret.
Pucken tar vägen via Henrik Nilssons skridsko och går i stolpen och Honken blir liggandes på isen. Martin Johansson fiskar upp pucken och ska lyfta i den i tom kasse men på något sätt hinner Honken få upp plocken och rädda precis på mållinjen.
Första perioden slutar mållös.

Andra perioden som tidigare varit lite av en svag punkt har de senaste två matcherna grundlagt segern.
39 sekunder in i perioden ligger pucken bakom Julius Hudacek efter att Alexander Bergström tagit in pucken i Örebros zon och serverat en framstörtande Cruseman som styr in pucken till 0-1.
Ett par minuter senare är det dags för Örebro att reducera. KHK´s anfall bryts och från utvisningsbåset kommer lägligt Greg Squires som ensam med Honken sätter sin chans.
KHK fortsätter att trumma på och lite mer än minuten efter kvitteringen är det Rohdin som avlossar ett skott som går klockrent i målramen och ner via axeln framför Hudacek där Jesper Olofsson roffar åt sig returen och sätter 2-1 ledningen för KHK.
I periodens absolut sista sekund är det ytterst nära att ledningen utökas till 3-1 när Guter avlossar ett skott som letar sig in mellan benen på Hudacek som inte vet vart pucken är. Men någon centimeter saknas för att målet ska godkännas efter videobedömningen och KHK går till vila med 2-1.

I tredje perioden skruvar Örebro upp tempot i jakten på kvitteringen, men fortsatt stabilt försvarsspel gör att tiden tickar iväg. Med dryga 15 minuter spelade är det Jimmy Andersson som i egen zon skarvar en puck vidare som friställer Alexander Bergström och likt i förra matchen mot Brynäs gör Bergström mål och lite säkrare 3-1 till KHK lyser på tavlan.
Örebro satsar allt på ett kort och med 1,15 kvar av matchen ut Hudacek för spel i 6 mot 5. Men istället är det Joachim Rodhin som snappar upp pucken i mittzon och lägger till slut pucken i tom kasse och spikar slutresultatet till 1-4 i KHK´s favör.

Segerns sötma var härlig ikväll. Första trepoängaren på bortaplan och man ser ett helt annat lugn hos spelarna både i det defensiva och offensiva spelet.
Ikväll suger vi lite extra på denna karamell. Nu är det snabbt tillbaka till Karlskrona som gäller och uppladdning inför returmötet som sker redan i morgon lördag klockan 18:30 i ABB Arena Karlskrona.