Stötta laget

19 november 2015 19:17

Jag minns mars, jag minns fest på torget, jag minns orden; "vi ska stötta, vi vet det blir tufft, men vi ska vara där!"


Nu står vi här, i kalla november, i vår ensamhet, i botten på SHL. Det sexiga SHL som vi drömde om och som skulle komma 2020, men som anlände tidigare tack vara att laget ville mer än visionerna. Det är kallt i botten, visst hade det varit roligare att vara etta. Men, är vi inte där vi trodde vi skulle vara?

Vad ska vi göra?

Ibland är det enkla det svåra. Vi ska göra det vi visste vi behövde göra - envetet jobba vidare enligt vår plan. Strategin var enkel, med de resurser vi har klösa oss kvar i SHL. Utvärdering sker när säsongen är klar. Vi har inga magiska guldbyxor, vi spelar med det material vi har. Laget sliter, tränar och håller moralen uppe. Så även organisationen. Tro mig, det är tufft när resultatet är fler i egen kasse än i motståndarens, men publiken och minnena från mars hänger kvar. Vi sliter lite till.

Låt oss stötta vårt lag precis som man ska stötta, med ovillkorlig kärlek och stöd. Rannsakan gör vi när krutröken lagt sig i sena mars - ett år efter vårt avancemang. Då utvärderar vi. Nu skruvar vi på detaljer. Välj att stötta laget idag, välj att göra det DU kan. Spelarna, ledarna och klubben gör samma sak.

Det är VI som är KHK!