ÖRE

Målkavalkad när KHK vann igen

30 januari 2016 23:22

Fyra raka hemmasegrar – underbart för grabbarna, för alla och inte minst våra fans.
Kvällens match blev en rejäl urladdning, och helgens back-to-back mot Örebro slutade totalt 12 – 3.
Välförtjänt och visst är det skönt att vi nu äntligen får utdelning efter tokmånga uddamålsförluster.

Första perioden börjar likt gårdagens match lite avvaktande. Efter lite mer än 4 minuter spelade är det Örebro som åker på en utvisning efter att KHK börjat växla upp och snurrat runt i anfallszon. Dryga minuten efter utvisningen går startskottet på kvällens målkavalkad där Rohdin blir sist på pucken efter ett mycket snyggt powerplaymål.
När klockan så stannar på 06:13 står det 2-0 på tavlan sedan Örebroförsvaret helt tappat Kristoffer Söder framför mål som ensam får styra in en forcering från Wiklund. Örebro tar vid målet timeout i hopp om att kunna vända matchbilden, men KHK står fortfarande upp bra och stör Örebro i deras uppspel.
Nästa gång publiken i ABB Arena Karlskrona får jubla är efter 15:10 när Emil Larsson och Jimmy Andersson jobbar in pucken i offensiv zon och Jimmy lägger en diagonalpass genom zon där Guter snyggt sätter 3-0 på direktskott.
"Det svåraste som finns är att leda med 3-0" är en fras som ofta nämnts, men inget av det syns ikväll när KHK fortsätter trumma på och Örebro blir översköljda gång på gång.
16:13 in i perioden är det Rohdin som blir tvåmålsskytt när det är hans tur att direktskjuta in 4-0 från tekningscirkeln på pass från Holzapfel.
Som om det inte vore nog hinner KHK med att göra 5-0 med 19:37 på tavlan.
Kellman tar in pucken i offensiv zon och droppar till Olofsson som direkt skjuter och ställer Lundberg i Örebrokassen.
Första perioden avslutas med stående ovationer från publiken med otroliga 5-0 på tavlan.

Inför den andra perioden byter Örebro målvakt och Julius Hudacek kommer in.
I den första delen av perioden är det Örebro som ligger närmast en reducering när man träffar målramen två gånger om. Perioden rullar på och till slut efter nästan 8 minuter lyckas Örebro överlista Honken när Martin Johansson sätter pucken i mål.
Ytterligare en delikastess kommer 2,5 minut senare när Cruseman tar in pucken i offensiv zon men tappar pucken. Han stjäl resolut tillbaka pucken och går ner mot Hudaceks högre hörn och lägger kvällens räkmacka till Bergström som störtar på den andra stolpen och sätter 6-1 till hemmalaget.
Nästa man att skriva in sig i målprotokollet är Cruseman när han från halva plan sätter fart mot Hudacek och distingt sätter 7-1 högt i Hudaceks högra hörn.
Andra perioden vinns av KHK med 2-1.

Tredje perioden är det Örebro som först gör ytterligare ett mål genom Joel Mustonen innan Cruseman återigen får sätta pucken i mål efter hårt jobb framför kassen i spel 5 mot 4.
Tredje perioden slutar 1-1 och matchen vinns av KHK med otroliga 8-2.

Det är inte bara målen som är vackra utan slitet, förarbetet och framspelningarna är rena hockeygodiset och ett rent publikfrieri.
Vem kommer inte minnas Cruseman när han själv stjäler pucken efter hårt jobb i anfallszon och sedan den fantastiska passningen till Bergström, eller när han själv sätter en riktig macka i krysset, eller varför inte Jimmys förarbete till Guters fantastiska skott i mål. Emil täcker skott även om matchen är över för länge sedan. Och Jocke Rohdin är på gång med tre mål på två matcher, precis som ”Cruse” och Bergström … ja, hela laget.
Det är just det som imponerar – vi vinner ihop och vi förlorar ihop!