Straffseger för vilt kämpande Karlskrona

19 oktober 2017 22:03
Efter matchen

Inga gjorda mål och underläge inför tredje perioden. Då hade Karlskrona bestämt sig för att ta hem matchen mot Djurgården. Det krävdes hårt och långt jobb men till slut stod blekingelaget som segrare efter straffläggning.


I en jämn förstaperiod kände lagen på varandra. Ettan och tvåan i målvaktsligan för räddningsprocent, Johannes Jönsson respektive Adam Reideborn spelade stabilt och båda lägren lät tämligen nöjda så långt.

–En helt okej första period. Vi har snackat mycket om att få in puckarna mot mål för att få lite skitmål med oss, sa Karlskronas Joel Kellman till C More.

–Vi har bra spel i anfallszon, men tappar lite för mycket puck. Förutom det tycker jag att det är bra spel, kommenterade Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby.

"Testat den på träning"

I andra perioden började de heta chanserna visa sig. Henrik Nilsson träffade ramen för Karlskrona och Konstantin Komarek gjorde allt rätt en stund senare, men Reideborn svarade för en förstklassig räddning. En viktig sådan skulle det visa sig, för 14 sekunder senare låg pucken i Karlskronamålet.

Axel Jonsson-Fjällby bröt en passning i offensiv zon, serverade Linus Johansson som lurade Johannes Jönsson med några aviga dragningar, 0-1 på resultattavlan.

–Jag tänkte inte så mycket, har testat den på träning ibland med att finta skott, gå backhand och lägga in den med forehand, sa Johansson till C More i nästa paus.

Hemmalaget ville mest

I tredje perioden satsade Karlskrona framåt och var det spelförande laget. De fick ett par möjligheter i spel fem mot fyra och under den andra satt kvitteringen genom Daniel Gunnarsson.

Hemmalaget var sedan de som gick mest för en segerpuck, men Djurgården stod pall. Karlskrona spelade sedan nästan två minuters fyra mot tre i förlängningen utan att avgöra och istället fick hemmapubliken vänta till straffläggningen innan de kunde segerjubla. Mattias Guter bokfördes som segerskytt.

–Vi gör en riktigt bra tredjeperiod och vi skapar till slut tillräckligt mycket för att vinna. Vi hade bestämt oss för att vinna ikväll och nu var det vår tur, sa Karlskronas tränare Ove Molin till C More efter matchen.

Text hämtad från SHL.se