KHK vände och vann i slutperioden

26 januari 2022 22:30

KHK hämtade upp ett underläge med 0-2 till seger med 3-2 mot Mariestad BoIS HC under onsdagskvällens hemmamatch i NKT Arena Karlskrona.

KHK med tre raka segrar i bagaget var på jakt efter sin fjärde seger när man tog emot femteplacerade Mariestad. Gästerna tog kontrollen över matchen men en dramatisk tredje period med en sen vändning såg till att hemmasegern säkrades.

KHK inleder de första minuterna piggt. Men när Mariestad har sin förstafemma inne skapar de tung press och tryck i hemmazonen. KHK har väldigt svårt att få ut pucken ur egen zon, första tio ja i stort sett hela första perioden så är det Järvinen som håller kvar KHK i matchen.
09:00 in i perioden så kommer logiskt 0-1 genom Joonas Alanne. Mariestad bjuds på denna chansen då KHK inte spelar rejält i egen zon, lyckas inte få ut pucken. Mariestad behåller den i zon och en frispelad gör Alanne inga misstag. sammanfattningen av den första perioden är att KHK gör många misstag och passningarna sitter inte där de skall.
Skott: 4-7

Den andra perioden startar likt första och åter är det Järvinen som håller hemmalaget kvar i matchen. De som kan vara något nöjda i hemmalaget är linan med Niklas Johansson, Jacob Grönhagen och Jesper Hultberg. De skapar chanser när de är inne. KHK spelar nonchalant känns det som och det är mycket slarv i egen zon. Efter periodens powerbreak skapar hemmalaget mer och befinner sig lite mer i offensiv zon, dock utan att göra mål.
Mariestad tar över totalt och parkerar i hemmazonen de sista fyra minuterna. KHK får inte ut pucken på fyra minuter. Som tur är så kommer det inga fler mål för bortalaget utan hemmalaget reder ut denna pärs.
Skott: 9-12

I den tredje perioden är det ett nytt hemmalag som kommer in på isen, de har fart, smäller på och spelar nu med fantasi. Helt plötsligt så är det KHK som skapar tryck och chanser och Mariestad parkerar i egen zon.
Dock kommer det en något tveksam hemmautvisning efter 1,38. Mariestad är grymt effektiva i sitt powerplay och 0-2 kommer efter 11 sekunder.
KHK viker inte ned sig utan efter 3:15 så kommer reduceringen till 1-2 genom ett kanonskott av Jesper Hultberg med assist av Nicke Johansson.
Efter 13:06 kommer kvällens första utvisning för Mariestad. KHK vill ju inte vara sämre i powerplay så efter 16 sekunder kommer kvitteringen från Micke Roslund, vackert framspelad av Grönhagen bakom målet. Grönhagen håller i pucken och inväntar Roslund som mitt framför mål inte missar! 2-2 är ett faktum. KHK har nu tagit över taktpinnen på isen.
Efter att just Roslund fått en armbåge i huvudet och Mariestad gjort 2-3 har domartrion en konferens vilket resulterar i en fem minuters utvisning för Mariestad och fortsatt 2-2 på tavlan. Hemmalaget kan där tacka en av linjemännen som hade koll på regelboken.
KHK får nu avsluta perioden med en man mer på banan och i det numerära överläget fullbordas vändningen. 47 sekunder behövdes innan Alexander Heiver hänger dit 3-2 framspelad av Jesper Solomon Frisell.
Hemmalaget får fortsätta i spel 5 mot 4 utan stress. Trots detta så ställer man till det sista 29 sekunderna efter slarv i egen zon som ger en defensiv tekning. Mariestad plockar målvakten och sätter press. Men KHK håller undan och vinner med 3-2.
Killarna i laget visar ännu en gång en grym lagmoral även när spelet inte fungerar och man vinner den avslutande perioden med 3-1.