God Jul önskar Rolf Lindberg

19 december 2016 08:00
Nyhet

Klubbdirektör Rolf Lindberg summerar säsongen så här långt och skickar samtidigt en julhälsning till alla där ute.


Säsongen 16/17 har nu snart kommit halvvägs och vi konstatera att Karlskrona HK har satt sig själv och Karlskrona på Sverigekartan.
Vårt A-lag har visat upp ett spel som överraskat alla och så småningom också vunnit respekt. Poängskörden har hackat lite på slutet men det känns som vi är på väg tillbaka till vinnarspåret.

Dam- och flickverksamheten växer, vi utmanar och gör det bra. Vår breda flickverksamhet gör att vi på längre sikt ser en fortsatt positiv utveckling.
U-elitverksamheten, junior och U16, hävdar sig väl och det blir intressant att se hur vi står oss i konkurrensen till våren. Lägg till en ungdomsverksamhet som är intensivare än någonsin och vi får en klubb som präglas engagemang och framtidstro.

Vi har summerat första halvan av verksamhetsåret och det ser stabilt ut. Vår underbara publik har mött upp och vi räknar med att nå budget på 16,5 miljoner i publikintäkter.
Över 52 000 personer har redan upplevt spänning, stämning och samvaro på plats – fantastiskt roligt! Vi har haft 800 personer fler i arenan per match än förra säsongen, hockeyintresset växer och fler familjer och ungdomar än någonsin upplever våra matcher i arenan, en utveckling som lovar gott inför framtiden.
Det finns dock plats för fler i arenan…

Likviditetssituationen är fortfarande ansträngd, här ligger vi efter och behöver säsongen ut innan situationen kan anses normal.
Det ekonomiska resultatet bedöms dock följa budget för året, d.v.s ett litet men ändå ett överskott.

Under hösten har vi arbetet med steg två av bolagiseringen. Målen är två. Förutom att skapa ett kapitaltillskott till verksamheten hoppas vi kunna knyta affärskompetens till oss som kan hjälpa till att öka våra framtida intäkter. Ev. aktieförsäljningen kommer att ske i KHK Holding AB och kommer att inordnas under regelverket för föreningsverksamhet (d.v.s föreningen har majoritet, > 50%).

Jag känner en stor stolthet över vad vi tillsammans lyckats med så här långt under säsongen. Vi presterar bra sportsligt på alla plan. Vi har utvecklat våra hemmamatcher till en mötesplats där vi i restaurang, WIP, loger och pubmiljöer njuter av samvaro och mat. Den grillade korven är tillbaka med pizzan som utmanare. Kaffe, godis och popcorn, ja det finns ett utbud för alla. Tillsammans får vi utlopp för våra känslor under match - högljutt gläds vi över framgång, mer dämpat upplever vi besvikelse och spänningen skapar krampaktiga och spontana beteenden. Vi lämnar alltid arenan med känslor, berörda av vad vi upplevt. En upplevelse som är långt bättre än vad TV-soffan erbjuder. Över 52 000 har redan upplevt det!

Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till höstens framgångar, spelare, ungdomar, volontärer, partners, anställda och inte minst vår publik. Just det – Det är vi som är KHK!

Ha nu en riktigt God Jul, koppla av så laddar vi för fest när Djurgården kommer på besök den 28 december. Ses då!