Karlskrona förlorade trots två bra perioder

27 november 2016 19:12

Karlskrona hade matchen i två perioder och såg ut att gå mot en trygg vinst. I den tredje perioden rasade allt och man förlorade mot Djurgården.

Karlskrona besökte Hovet i Stockholm för match mot Djurgården. Karlskrona inledde matchen bra och släppte endast till 3 skott på mål i den 1:a perioden. Efter ett misslyckat numerärt överläge för Djurgården tog också Karlskrona ledningen. Emil Lundberg kom direkt från utvisningsbåset och deltog i Karlskronas spelvändning, han fick en droppass från Alexander Bergström strax innanför blålinjen och sköt pucken in i det bortre krysset.

I den andra perioden fortsatte KHK att pressa ner Djurgården i egen zon och skapade flera heta chanser. Men något mål lyckades man inte få in. Perioden slutade mållös och ställningen allt jämnt 0-1. I numerärt överläge skulle kvitteringen komma sedan Mikael Ahlén hållit klubban i isen och från nära håll styrt in passningen från Emil Johansson.

Den tredje perioden var Djurgårdens period. Hemmalaget kom ut som ett helt nytt lag och det var ett spel i högt tempo ute på isen. Karlskrona fick inte till mycket offensivt och Djurgården vann skoten med 9-1. Närmast att utöka ledningen var Marcus Paulsson som slet sig fri vid ett tillfälle men lyckades ensam med Djurgårdens målvakt Adam Reideborn inte få in pucken. Strax senare skulle Djurgården ta ledningen, denna gång efter att DIF-backen Linus Hultström fått kanonläge i slottet. Karlskrona kom inte närmre sedan man dragit på sig flera utvisingar i slutet av den tredje perioden.

Nya tag på torsdag när Färjestad kommer på besök i ABB Arena.