Stabil laginsats grundlade segern mot IF Troja-Ljungby

7 december 2022 21:55

KHK vann på onsdagskvällen den sista bortamatchen i grundserien med 1-4 (1-2, 0-1, 0-1) mot IF Troja-Ljungby.

Både Troja och KHK var desarmerade på grund av skador och sjukdomar men glädjande för gästerna var att Sebastian Sundlöv och Jonathan Karlsson var tillbaka i spel efter sina skador.

Första perioden var till en början en jämn period med böljande spel utan några riktigt klara chanser för något av lagen. Med knappt sju minuter kvar av perioden är det KHK som tar ledningen i matchen genom Alexander Bergstöm som dundrar in 0-1 med tre sekunder kvar av powerplay. Men Troja replikerar snabbt och knappt en minut efter KHKs ledningsmål kvitterar Troja i en tveksam situation där Hedlund blir intryckt i målet innan pucken passerar mållinjen.
Efter 16:31 tar KHK åter ledningen i matchen när Jonathan Karlsson bryter Trojas uppspel i mittzon och Oscar Hagman snor åt sig pucken, går på mål och Christopher Lynch trycker in returen till 1-2 bakom Milton Rosén i Troja-kassen. KHK hade även ett gyllene läge att utöka till 1-3 när Erik Santesson kommer fri direkt från utvisningsbåset, men 1-2 står sig inför den andra perioden.
Skott: 13-5

Troja försöker sätta press på KHK i den andra perioden och man kommer också till långa anfall mot gästerna. Med sitt lugna och stabila spel i egen zon återtar KHK initiativet och 1-3 kommer efter snyggt klapp-klapp-spel mellan Johannes Nilsson, Todd Winder och Mikael Roslund där sist nämnde Roslund ärsist på pucken.
KHK avslutar de fyra sista minuterna av perioden i boxplay men kvällens spel i egen zon ger inte Troja möjligheten av komma närmare i målprotokollet.
Skott: 8-5

Troja som får inleda perioden i powerplay pressar KHK och får möjligheten att reducera men återigen spelar man ett bra boxplay samtidigt som stabilt spel av August Hedlund ser till att KHK behåller sin tvåmålsledning.
Istället är det KHK som knappt sju minuter in i perioden återigen utökar sin ledning till 1-4 när Oscar Hagman går på mål och Alexander Heiver kan slå in returen.
KHK är det bättre laget ikväll och kontrollerar händelserna på isen. 1-4 blir helt rättvist kvällens slutresultat och Skott: 8-8

Nu på fredag avslutas grundserien i NKT Arena Karlskrona i ett derby där Mörrums GoIS IK kommer på besök. Kom och stötta grabbarna i sista hemmamatchen innan Allettan.