Det krävdes förlängning mellan Skellefteå AIK och Karlskrona HK

10 mars 2018 19:23
Efter matchen

Det krävdes förlängning - till sist kunde Skellefteå bryta ner Karlskrona inför hemmapubliken. Sebastian Ohlsson sköt det matchvinnande målet när Skellefteå avslutade med två poäng.


Kvalklara Karlskrona satte tidigt tonen för bortamötet med Skellefteå. Bara tre minuter in knackade Joel Kellman ledningspucken i nät, via retur efter skott från Daniel Gunnarsson. Skellefteå växte snabbt in i händelserna och fick snart också chansen att koppla ett starkt spelmässigt grepp. För 5.25 på klockan sänkte Kristofer Söder västerbottningarnas Andreas Wingerli med en ful tackling och visades ut med matchstraff. Kort därefter kom nästa smäll, då även Gunnarsson tog plats på botbänken. I spel fem mot tre slog Skellefteå till och från nära håll skickade Adam Pettersson in en retur till 1-1. Powerplayspelet fortsatte med ny chans för hemmalaget, men Johan Holmqvist klev då fram med en stor räddning på Joakim Lindström. Karlskrona avslutade sedan perioden starkt och Marcus Paulsson bjöds på ett friläge som han skickade högt över.

Redo för slutspel: "Vet att vi kan gå hela vägen"

I mittperioden bytte lagen sedan chanser med varandra. Mattias Guter var nära för Karlskrona, men stoppades då av Gustaf Lindvall. De flesta och största möjligheterna hade Skellefteå i slutdelen av perioden. Tim Söderlund prickade där bland annat stolproten, samtidigt som Pär Lindholm hade ett par försök precis framför Holmqvists målgård.

Hemmalaget skruvade sedan åt sitt spelmässiga grepp i den tredje perioden, men Karlskrona stängde länge igen bakåt för de klara chanserna. Flertalet avslut från Skellefteå kom utifrån och de som nådde fram till mål stoppades av Holmqvist. I slutminuterna växlade västerbottningarna upp och Oscar Möller var med halvminuten kvar loss i ett friläge. Holmqvist stoppade den chansen, men var chanslös när Sebastian Ohlsson bjöds på pucken i förlängningen. Skellefteå vann med 2-1 och nu väntar kvartsfinal mot Färjestad.

–Det är något som vi ser fram emot, det ska bli otroligt roligt. Vi vet att vi kan gå hela vägen och vi ska försöka att göra det, sade segerskytten Ohlsson i C More.

Text hämtad från SHL.se