Karlskrona stängde ner Rögle

2 mars 2018 21:25

Karlskrona plockade tre blytunga poäng i det första back-to-back-mötet med Rögle. En stark förstaperiod i kombination med en solid defensiv bäddade för segern när nu hoppet om förnyat kontrakt lever i allra högsta grad.

Karlskrona skulle få en riktigt drömstart i måstematchen mot Rögle. Fem minuter in i perioden lyfte David Printz pucken från egen zon och gav gästerna ett två-mot-ett-läge, där Joel Kellman serverade Carl Persson till 1-0 för bortalaget. Blekingarna fortsatte därefter att föra spelet och kom ofta i snabba omställningar - och det var också efter just en sådan som ledningen skulle dubblas. Direkt från utvisningsbåset kunde Joel Kellman forcera in i offensiv zon när han återigen spelades fram av David Printz. Den gången valde han att avsluta själv i tre-mot-ett-läget och gjorde det väl då 2-0 satt bakom Röglekeepern.

Ängelholmarna hade svårt att skapa några kvalificerade målchanser men skulle få in en reducering i spel fem mot fyra. Craig Schira hittade fram till Ted Brithén i slottet, som med en elegant passning bakom ryggen serverade en helt ren Lucas Elvenes. Glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget när Emil Lundberg med 14 sekunder kvar av perioden stryde in 3-1 bakom Ville Kolppanen.

"För lite trafik framför mål"

Rögle kom ut som ett helt nytt lag till den andra perioden. Ängelholmarna styrde spelet under i princip hela den samma - mycket tack vare fyra raka powerplaymöjligheter - men lyckades samtidigt inte skapa allt för vassa lägen mot Johannes Jönsson. Karlskrona agerade mer passivt och fick bara iväg två skott på mål i mittenakten, samtidigt som man stod emot väl mot ett vilt reduceringsjagande Rögle.

–Vi får tillbaka energin i den här perioden - mycket på grund av powerplay ska tilläggas. Men jag tycker att vi saknar trafiken framför mål i powerplay; Olle Liss skjuter en hel del men han (Johannes Jönsson) får ofta fri sikt. Jag är inte riktigt nöjd hur vi har genomfört 40 minuter, summerade Daniel Widing i C More.

Den tredje perioden inleddes något mindre intensivt än de två tidigare. Karlskrona täppte till rejält i egen zon och lät inte sitt motstånd till några vassare lägen - samtidigt som man agerade betydligt mindre passivt i sin offensiv. Just när matchen stod och vägde bröt sig Emil Larsson in i Rögles zon och kunde genom en backhand hitta luckan ur en snäv vinkel till 4-1. Hemmalagets kvalificerade målchanser lös med sin frånvaro och Blekingelaget kunde plocka hem tre blytunga poäng i den första ronden i det viktiga back-to-back-mötet.