Lyckad utflykt för KHK

20 januari 2021 22:08

Sen kvittering i den tredje perioden och dubbla fullträffar i straffläggningen gav två poäng när man besegrade Visby/Roma HK med 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1).

Med två raka segrar i bagaget väntade både buss och båtresa för Karlskronas orangesvarta krigare. Målet var Gotland, Visby och att erövra tre poäng.

Det är inga lag som åker till ön och snor tre poäng på beställning. Det är snudd på lika svårt som att bryta sig in i Villavillerkulla och nalla Pippis kappsäck med guldpengar. KHK visste med andra ord vilket svårt uppdrag som väntade.

Period 1

När pucken släpptes agerade Karlskrona som man inte borstat av resdammet ännu. Det var slarvigt och hafsigt. I den andra spelminuten får Visby/Roma också ett friläge, men Hellgren Smed gör en stabil räddning.

När några minuter hade fortlöpt av perioden tog KHK över allt mer av spelet. Man surrade som ilskna bålgetingar i Visby/Romas försvarszon. Flera jättelägen skapades, men pucken ville inte in.

Hemmalaget jublade istället i femtonde minuten för 1-0. Vilda protester från Hellgren Smed och övriga Karlskronaspelare och efter domarkonferens underkändes målet. Alltjämt 0-0 och KHK trycker på. Efter 17.28 blir en Karlskronaspelare inknuffad i Visby/Romas målvakt. Istället åker då Anton Blomberg själv ut. Var skulle han ta vägen? KHK redde ut stormen och mållöst i paus.
Skott: 6-13

Period 2

Andra perioden såg ett hungrigt Karlskrona som skapade chans på chans. Var det inte Malmborg i Visby/Roma målet som stoppade pucken, så träffade trissan ramen. Inte ens i spelformen powerplay lyckades KHK få in puckuslingen.

Som så många gånger förr visade det sig att ishockey inte är logiskt. Visby/Roma kommer i en kontring och vips så var det 1-0. Tiden var 14.41 och målskytten stavades Alex Ek.

Efter den kallduschen samlade Karlskrona ihop sig igen. Nya chanser skapades och nya powerplay brändes. Därmed visade tavlan 1-0 när signalen ljöd för periodpaus.
Skott: 5-16

Period 3

Slutakten blev början på en nagelbitare. Karlskrona skapade nya chanser, men var inte lika dominerande som tidigare. Det såg länge ut som att Visby/Roma skulle hålla undan. När man minst anade det kom den minst sagt välförtjänta kvitteringen. Oskar Svanlund är skarprättaren och framspelningen stod Carnbäck och Solomon Frisell för. Tiden visade 16.04. Trots att chanser inte sakandes, så blev det inga mer mål under ordinarie tid.
Skott: 5-20

Övertid

Sudden blev också mållös. Det kändes som att båda lagen då var lite passiva inledningsvis. Det såg med Karlskronaögon nattsvart ut, då Nicke Johansson åker ut med 3.03 spelat. Ett mycket uppoffrande spel i tre mot fyra gör att målet fredas.
Skott: 2-0

Straffläggning

Straffar väntade. William Eneroth gav hemmalaget ledningen efter precist avslut. Repliken kom omedelbart. Oskar Svanlund är precis lika säker och jämnt skägg på nytt. Därefter kliver Hellgren Smed in i handlingen. Han räddar Visby/Romas andra straff. Samuel Wällimaa var ännu inte så välkänd för många KHK supportrar. Han gled respektlöst in på isen och prickskjuter ledningsmålet. Carl Ericsson var sedan tvungen att näta för hemmalaget. Då var Hellgren Smed åter obeveklig i målet. Därmed var segern och två poäng bärgade.

Sammanfattning: Karlskrona är spelmässigt överlägsna i matchen. Man skjuter 50 skott och gör bara 1 mål. Det är förstås inte godkänt. Grabbarna behöver få göra lite enkla mål. Bara att fortsätta gnugga.

Visby spelar smart och deras bästa spelare var förstås Anton Malmborg i målet.

Nu åker KHK hem med två poäng och resan mot Playoff fortsätter.