KHK föll i rivalmötet mot Tingsryd

16 oktober 2019 23:22

Efter fyra raka vinster fick Karlskrona se sig besegrade när rivalen Tingsryds AIF vann och höll nollan.

Karlskrona tog inför 3370 personer på läktarna emot Tingsryds AIF under onsdagskvällen. Ett KHK som hittat formen och kom inför matchen med 4 raka vinster under bältet, mot Tingsryd som senast studsade tillbaka och räknade in en seger efter två tidigare förluster.
Matchen börjar tungt för hemmalaget som redan efter 46 sekunder får en utvisning emot sig, men med ett bra boxplay reder KHK ut stormen. Efter lite mer än 4 minuter får Viktor Liljegren ett bra läge att ge hemmalaget ledningen men Andreas Ljunggren i TAIF-målet gör en bra räddning. Tingsryd får sedan några bra lägen framför Arvid i hemmakassen men 0-0 står sig fram till 8:40 in i perioden. Gästerna lyckas till slut överlista Arvid och gör 0-1 genom Anton Blomberg. Timgsryd tar nu över spelet och efter 12:03 ökar Ludvig Elvenäs gästernas ledning till 0-2 som är ett rättvist resultat efter första perioden. Skott: 8-10.

En utvisning i första periodens slutskede gör att KHK får starta andra perioden i boxplay där TAIF skapar chans på chans, men Arvid gör några fina räddningar. Tingsryd får i den andra perioden två utvisningar emot sig, men hemmalaget får ingen utdelning. KHK är det något bättre laget i andra perioden med ett par vassa chanser, men pucken studsar inte hemmalagets väg och perioden slutar 0-0. Skott: 10-11.

I den tredje perioden stänger Tingsryd matchen genom att öka på sin ledning till 0-3 efter 9:37 och målet görs av Simon Norberg. Hemmalaget försöker komma närmare men man kommer inte till de riktigt farliga lägena. Tingsryd tilldöms straff i mitten av perioden men Arvid räddar. När det återstår 3:21 av matchen tar KHK Timeout i samband med att TAIF får en spelare utvisad. Man tar i samma situation ut målvakten och spelar 6 mot 4. KHK skapar en del chanser men får inte in pucken. När TAIF blir fulltaliga ökar de på ledningen till 0-4 i tom bur genom Gustav Olhaver.
Skott: 10-8.

Totalt blev skotten 28-29 och matchen slutar 0-4. Nu gäller det för KHK att ta nya tag inför bortamatchen mot Västervik på fredag.

KARLSKRONA - TINGSRYD 0-4

Målskyttar Karlskrona: -

Målskyttar Tingsryd: Anton Blomberg, Ludvig Elvenes, Simon Norberg, Gustav Olhaver

Statistik: Karlskrona - Tingsryd