Superhelgen för J20

23 september 2016 19:42

Den här helgen innehåller inte bara SHL-premiären mot Leksands IF. Karlskrona HK:s J20-lag ramar in SHL-matchen genom att möta Södertälje SK tidigare under lördagen och Linköpings HC på söndag.


Efter premiärvinsten mot Växjö Lakers (3-2) höll KHK på att plocka en ny vinst på bortais mot Örebro, men föll igenom i slutperioden. Men en poäng gav bortaturnén förra helgen i utdelning.

Nu väntar två matcher på hemmais och förhoppningsvis en intakt nolla i kolumnen för tappade poäng på hemmaplan.

Gustav Ahnelöv har lämnat truppen eftersom han blivit utlånad till allsvenska Västerås. Ett tungt avbräck för laget, men inspirerande för tränarduon att hitta en annan komponent bredvid Melker Persson i det backparet.

I övrigt så har flera av lagets spelare visat positiva saker under de tre öppningsmatcherna. Målvaktsspelet från Arvid Holm i premiärsegern mot Växjö var av det bättre slaget och flera andra spelare bjöd på högt tempo, bra passningsspel och aggressivt spel.

Nu väntar två matcher inom loppet av ett dygn.

Först aptitretaren inför KHKL-Leksand på lördag mot Södertälje (matchstart klockan 11:00) och därefter söndagsmatch klockan 12:00 mot Linköping.

Det finns positiva intentioner i J20-truppen och det kan bli en riktigt trevlig säsong.

Tränarparet Miettinen/Leiononen skickade ut sina killar på lätt löpning och uppvärmning med fotboll inför torsdagspasset. Ytterligare ett träningspass avverkas innan det är dags för helgens två matcher.

Superhelg i J20 Superelit och kanske lämnar KHK den här helgen som ett fortsatt obesegrat hemmalag i serien.

Njut av hockey i helgen och inled din långlördag med KHK-Södertälje SK klockan 11:00.

Bättre uppladdning inför SHL-festen får du inte!