Frökunda var klassen större än Karlskrona

21 september 2017 21:42

Frölunda visade vilka som bestämde i Scandinavium när Karlskrona var på besök. 3-0 skrevs segersiffrorna till efter att hemmalaget kontrollerat matchen från start till mål.

Frölunda kom ut till spel laddat och redo, och tog också tag i taktpinnen direkt mot ett Karlskrona som fick ägna den stora delen av första perioden i egen zon. Pontus Widerström öppnade målskyttet för hemmalaget när han rakade in en målvaktsretur av Karlskronadebuterande Henrik Lundberg. Målkungen Ryan Lasch gjorde på liknande vis när han satte 2-0 för hemmalaget som också hade bud på mer.

— Det är sådär, vi vet att Frölunda är starka men vi slarvar lite på deras mål, sa Filip Cruseman i Karlskrona till C More i paus.

Men Karlskrona fick inte till någon större scenförändring av spelbilden i den andra perioden, utan Frölunda styrde och ställde och pressade tillbaka Karlskrona och det var bara en tidsfråga innan ledningen skulle utökas. Något som Pathrik Westerholm gjorde när han från snäv vinkel hittade rätt i det närmsta krysset.

Säker seger för hemmalaget

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka. Frölunda hade full kontroll på händelserna, även om Karlskrona stack upp i enstaka farliga kontringar. Det blev inte några mer mål utan segersiffrorna stannade vid 3-0 och debuterande målvakten Johan Mattsson i Frölunda fick hålla nollan direkt.