Ett förlustår som stärker KHK i framtiden

19 maj 2016 14:05

Pressmeddelande Karlskrona HK

Säsongen 2015/16 har varit en prövningens år, på isen men också utanför isen. Första året i SHL har inneburit att mycket är nytt, osäkerhet i planeringen, ombyggnation och uteblivna intäkter.


När vi summerar ekonomi för året ser vi ett negativt resultat. Vi kan konstatera att intäktssidan brustit. Publikintäkterna är lägre, försäljning i restaurang och av ”merchandise” är lägre. Såväl lokala som centrala marknadsintäkter är lägre än budgeterat. Kostnaderna har i stort följt budget men det räcker inte.

- Vi kan konstatera att vi inte orkat med att generera de intäkter vi budgeterat. Även om vi inte kunnat påverka yttre omständigheter måste vi vara självkritiska och dra erfarenhet inför framtiden, kommenterar Rolf Lindberg, klubbdirektör.

Vi har valt att i bokslutet ta vissa kostnader för ombyggnaden och bolagisering m.m. som direkta kostnader. Vårt ekonomiska resultat hamnar runt -4 miljoner. Genom detta har vi minskat framtida kostnader i form av avskrivningar.

Den värdering föreningen fått uppgår till ett värde av 18 miljoner. Styrelsen har beslutat aktivera 15 miljoner av dessa som en tillgång. Viktigt är att komma ihåg att dessa 15 miljoner ska skrivas av med 1,5 miljon per år i tio år. Förlusten den gångna säsongen kan balanseras mot denna tillgång. Det egna kapitalet kommer att vara positivt och uppgå till ca.11 miljoner vid utgången av 2015/16 och fördelas mellan KHK Idrott AB och föreningen KHK.

- Genom att ta en större förlust 2015/16 skapar vi ett lägre kostnadsläge framöver och vi har ett positivt eget kapital om ca 10 miljoner. Detta tillsammans med en ombyggd arena med större intäktsmöjligheter, en etablerad restaurang/försäljningsställen och nybyggda loger har vi nu förutsättningar för skapa en stark ekonomi, säger Rolf.

Han fortsätter:

- Fortsatt spel i SHL och ett eget positivt kapital har varit det övergripande målet för den gångna säsongen och det har vi nu uppnått avslutar Rolf Lindberg, klubbdirektör.

För mer information:
Rolf Lindberg, klubbchef Karlskrona HK
Mail: [email protected]
Mob: 0708-311313