Karlskronas omställningar sänkte Linköping

28 september 2017 22:07

Kvicka kontringar och ett starkt powerplay blev nyckeln till Karlskronas nya hemmaseger på torsdagskvällen. Mot Linköping krigade man till sig alla tre poängen och tog ett stort kliv i tabellen.

Karlskrona skulle öppna och avsluta målskyttet i den inledande perioden mot Linköping. Efter en svänging inledning av perioden fick hemmalaget chansen i powerplay och utnyttjade det per omgående, när veteranen Corpy Murphy ostört kunde smyga fram och dunka in 1-0 i krysset. Linköpings replik kom dock några minuter senare. I efterdyningarna av ett powerplay uppstod rejäl trafik framför hemmalagets mål där Ken Andre Olimb till slut kunde trycka in trissan och kvitteringen för LHC. Men det sista ordet i perioden fick de orangeklädda. Bobo Petersson plockade upp en förlupen puck och satte sitt första mål i Karlskronadressen.

Smartspelande Karlskrona

Linköping inledde mittakten bäst men det var Karlskrona som skapade målchanserna. När man väl kom i sina snabba omställningar blev det oroligt i Linköpingszonen och knappt fem minuter in kom också 3-1. Efter en rörig situation framför Jonas Gustavsson snappade en helt ren Marcus Paulsson upp pucken och skickade in trean bakom "Monstret". Gästerna skapade stundtals en viss press, men utan att riktigt få till några kvalificerade målchanser. KHK höll undan och gick in i pausvilan med en tvåmålsledning.

I den tredje perioden var det Linköping som pressade för ett reduceringsmål men likt mittperioden var det istället Karlskrona som skulle utöka. De snabba omställningarna gjorde sig återigen påminda när Mattias Guter stack upp och via Joel Kellman framför mål kunde sätta spiken i kistan. Gästerna fick förvisso in ett mål genom Mathis Olimb i slutskedet av matchen - men det störde inte Karlskrona som plockade sin andra raka hemmaseger.

– Jag känner framförallt en lättnad, vi gör återigen en solid insats. Vi får längre anfall, har en hel annan skridskoåkning och sliter för varandra framför mål. Att vi får plocka tre poäng i den här matchen är oerhört viktigt, summerade Karlskronatränaren Ove Molin i C More efter matchen.