Karlskrona
KHK

Knapp förlust mot Färjestad

23 februari 2016 23:06

Det blev till slut en knapp förlust med 4-2 mot topptippade Färjestad. Trots tappert försök mot slutet med en man mer på isen så räckte det inte. Borde kanske varit en utvisning på FBK när Grundel rivs ner i slutminuten. Nåväl, ännu en insats att vara nöjd med även om resultatet grinar emot.

Första perioden
KHK inleder första perioden i hög fart och får snabbt värmlänningarna på hälarna de första fem. Färjestad är ett dock ett skickligt lag som skapar sina egna farligheter och när Gulas får stå ensam med Honken innebär det 1-0.

Hemmalaget tar över matchen något men KHK fortsätter åka skridskor och det leder så småningom till spel fem mot tre. Bara 20 sekunder in i överläget snärtar Riley snyggt in kvitteringen på pass av Henrion och Rohdin. Rileys andra raka mål på lika många matcher. KHK får fortsätta i spel fem mot fyra men FBK försvarar sig bra.
Ytterligare tre minuter in i perioden vänder KHK snabbt spelet och Kähkönen tar pucken över blå och passar Gartner som pricksnärtar in ledningsmålet. KHK tar över mot slutet och går till rättvis pausvila.

Andra perioden
I den andra perioden kommer hemmalaget ut med ny energi och trycker ner KHK. Det tar 1.51 in i andra när Wikstrand presenterar sig och gör första målet i nya klubbdräkten, en otagbar puck upp i krysset, 2-2.
FBK-pressen fortsätter och KHK drar på sig utvisningar. Väl där visar laget upp ett strålande boxplay, vilket man för övrigt gör matchen igenom.
Färjestad klart starkast i andra perioden även om spelet böljar en del.

Tredje perioden
Det böljande spelet fortsätter i tredje och det blir en ganska jämn period. Det saknades inte lägen från båda håll, bl a har Emil Larsson en fin chans med en styrning på pass från Guter. Även Joel Kellman har en bra möjlighet. Det är dock en annan Joel nämligen Ericsson Ek som snappar upp en puck vid anfallsblå och sätter högsta fart mot Karlskrona-målet. Han kommer fri och gör en fin prestation när han rundar Honken och sätter 3-1.
Strax efter får hemmalaget chansen att avgöra när de får spela fem mot tre. Dock fortsätter KHK:s fina boxplay och grabbarna snuvar FBK på avgörandet. KHK försöker nå en kvittering och tar ut Honken men det räcker inte och avgörandet kommer med fem sekunder kvar när Linus Persson sätter 4-2 i tom kasse.

Vi laddar om till en ny hemmamatch mot Luleå på torsdag hemma i ABB Arena Karlskrona. Då stöttar vi vårt lag igen – det är VI som är KHK!