Djurgården gasade ifrån Karlskrona i tredje perioden

10 februari 2018 20:50

Efter 40 jämna minuter kantade av många utvisningar lossnade det rejält för Djurgården i början av tredje perioden. Fyra mål på sex minuter sänkte Karlskrona.

Karlskrona spelade halva första perioden med en man mindre på banan. Fem tvåminutersutvisningar under de första 20 minuterna gjorde det inte enkelt för Blekingelaget mot ett hemmastarkt Djurgården. Trots de många lägena i powerplay fick Djurgården "bara" med sig 1-0 till den första pausvilan. Efter drygt tio minuter spelade gav William Lagesson Stockholmslaget ledningen. Lagesson med skott från blå precis när Karlskrona blev fulltaligt från en av sina utvisningar. Det var mycket trafik framför kassen och Niclas Bergfors spelade fram Lagesson från en position längs med förlängd mållinje.

Till slut blev det så mål för Djurgården i powerplay. Calle Ridderwall tog med fem minuter spelade i andra perioden ner en studspuck med handen från en position nära mål och stänkte sedan upp pucken högt bakom Johannes Jönsson.

Karlskrona hade sina chanser, till och med en puck i mål som dömdes bort på grund av en hårfin målvaktsinterference, men lyckades inte heller under mittenperioden spräcka nollan. Det ska dock understrykas att det var en jämn period där Karlskrona absolut hade kunnat göra ett mål eller två. Perioden avslutades med flera stökiga situationer där båda lägren var rejält upprörda.

Den tredje perioden blev allt annat än jämn. Djurgården kom ut och körde över Karlskrona och gjorde fyra mål under periodens första sex minuter. Gustav Possler åkte upp i princip direkt efter nedsläpp och överraskade helt klart ett stillastående Karlskronaförsvar. Det blev starten på en målkavalkad som fick Hovet att koka. Det mesta gick Djurgårdens väg när laget gjorde totalt fem mål i avslutningsperioden och stukade ett redan stukat Karlskronasjälvförtroende ytterligare.

–Tredje perioden glider oss totalt ur händerna och det är ett lag på plan. Det är många enkla mål de får göra på oss. Vi spelar bra hockey i två perioder, sedan gör de 5-0 i sista och det är nsturligtvis inte bra, konstaterade Karlskronas tränare Ove Molin i C More efter matchen.

Desto gladare var Djurgårdens trepängsgörare Niclas Bergfors.

–Vi åker mycket skridskor och gör det svårt för dem. Det var många utvisningar i början av matchen som vi hade ha bättre utdelning på, men det är klart att det känns bra, sa Bergfors till C More efter 7-0-segern.